Думки

Думки 05.07

СГ "ТАС" і "Укрнафта" уклали додаткову угоду на 1,9 млн грн

Думки 19.07.2024

15% військовий збір на авто загрожує обвалом авторинку - експерт

Намір уряду оподаткувати покупців нових і старих автомобілів (зокрема електромобілів) 15%-вим військовим збором при першій їх реєстрації в Україні може призвести до обвалу автопродажів і призвести до втрати цілих мереж офіційних автодилерів, вважає директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting Олег Омельницький.

AUTO-Consulting військовий збор автопродажі Омельницький
Думки 19.07.2024

Новий керівник ОГХК сподівається на активізацію титанового ринку в 2025 р

Новий керівник ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), Єгор Перелигін, сподівається на активізацію титанового ринку в 2025 році.

титан ОГХК Перелигін
Думки 27.06.2024

Experts Club і клуб Бункер проведуть благодійний винний вечір

У Києві за сприяння аналітичного центру “Experts Club” та асоціації УКРСАДВИНПРОМ відбудеться благодійний винний вечір. Про місце та час проведення буде повідомлене учасникам додатково.

вино Укрсадвинпром Уракін Experts Club Благодійний вечір клуб Бункер
Думки 21.06.2024

"Кривий Ріг Цемент" побудує 24 МВт електрогенерації - засновник Concorde Capital

"Кривий Ріг Цемент" побудує 24 МВт електрогенерації - засновник Concorde Capital

Concorde Capital Кривий Ріг Цемент електрогенерація
Думки 16.06.2024

Ситуація в українській енергетиці наступного тижня буде відчутно складнішою - голова "Укренерго"

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде відчутно складнішою порівняно з поточним, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Укренерго Україна енергетика
Думки 13.06.2024

За час війни в Україні РФ завдала шкоди клімату на $32 млрд - експерти

Загальні збитки клімату, завдані Російською Федерацією за два роки повномасштабного вторгнення в Україну, становлять $32 млрд, повідомили у пресслужбі ГО "Екодія" агентству "Інтерфакс-Україна".

Думки 13.06.2024

Попит на житло в новобудовах в Україні складає приблизно 35% від довоєнного рівня

Попит на житло в споруджуваних об'єктах загалом у країні становить до 35% від довоєнного рівня, в окремих західних областях збільшився в 1,5 раза, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор з продажів будівельної компанії GAZDA Маріанна Бігунець.

житло новобудова
Думки 13.06.2024

Світове виробництво зерна зросте на 1% і становитиме 2312 млн тонн - доповідь

Світове виробництво зерна у 2024-2025 маркетинговому році (МР, липень - червень) зросте на 1% порівняно з минулим сезоном і становитиме 2312 млн тонн завдяки вищим врожаям пшениці, ячменю та сорго, які компенсують скорочення виробництва кукурудзи, наголошується в доповіді Міжнародної ради із зерна (International Grains Council, IGC) у четвер.

виробництво зерн
Думки 04.06.2024

"Велта" в I кв. виробила 25,4 тис. тонн титанової сировини - експерт

Група компаній "Велта" з активами з видобутку титановмісних руд у Новомиргороді (Кіровоградська обл.) за підсумками роботи в січні-березні 2024 року виробила 25,409 тис. тонн ільменіту, повідомив її СЕО і співвласник Андрій Бродський на фейсбук-сторінці.

Велта ЗТМК ОГХК титанова сировина Бродський
Думки 28.05.2024

ШІ-моделі ніколи не вийдуть на рівень людського інтелекту - експерт

Великі мовні моделі (LLM), на яких базуються ChatGPT та інші інструменти генеративного (такого, що створює контент) штучного інтелекту (ШІ), ніколи не вийдуть на рівень людського інтелекту, вважає головний науковий співробітник американської Meta в галузі ШІ Ян Лекун.

штучний інтелект ШІ-моделі людина Ян Лекун