Енергетика

Енергетика 23.07

«Енергоатом» узяв кредит на 181 млн фунтів для купівлі збагаченого урану

Енергетика 26.07.2024

ПриватБанк прогнозує збільшення заявок на енергообладнання до 7,5 млрд грн

ПриватБанк отримав заявок від клієнтів на купівлю енергетичного обладнання приблизно на 4,5 млрд грн, до кінця поточного року прогнозує збільшення цього обсягу до 7,5 млрд грн, але готовий покрити і значно більші обсяги, повідомив член правління з питань корпоративного та малого і середнього бізнесу Євген Заіграєв.

ПриватБанк прогноз енергообладнання
Енергетика 23.07.2024

ЄІБ виділить для української енергетики кредит на понад EUR500 млн

Група Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) планує нові кредити на загальну суму EUR450 млн для українських енергетичних інвестицій, включно з реконструкцією гідроелектростанцій та інфраструктури електромереж, пошкоджених унаслідок російських атак, а також для відновлення мереж централізованого теплопостачання в українських містах.

кредит енергетика ЄІБ
Енергетика 23.07.2024

Швеція надасть Україні 13 резервних генераторів

Шведський уряд ухвалив рішення про те, що оператор системи передавання електроенергії у Швеції Svenska kraftnät може надати Україні резервні генератори для підтримки енергопостачання країни.

генератор Швеція
Енергетика 19.07.2024

Після війни «Метінвест» готовий інвестувати $9 млрд у «зелену» трансформацію

Гірничо-металургійна група «Метінвест» протягом 5-10 років після завершення війни планує провести масштабну «зелену» трансформацію своїх українських активів - ГЗК, «Каметсталі» і «Запоріжсталі» - загальною вартістю близько $9 млрд.

Метінвест зелена трансформація
Енергетика 19.07.2024

«Укренерго» отримає грант 100 млн євро від ЄС на відновлення та захист об'єктів

Грантову угоду на EUR100 млн підписали голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький і голова Представництва німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренц Гесснер, повідомила компанія.

Укренерго ЄС Грант відновлення
Енергетика 19.07.2024

McDonald's оснастив генераторами вже понад 70% ресторанів

В умовах дефіциту електроенергії ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд.", що розвиває в Україні мережу ресторанів швидкого обслуговування McDonald's, оснастив генераторами вже понад 70% ресторанів, а також оновив виробничі процеси, прокоментував ситуацію агентству "Інтерфакс-Україна" операційний директор компанії Дмитро Корбут.

генератор McDonald\'s
Енергетика 18.07.2024

«ДТЕК» виготовив 8 нових шахтних комбайнів

Машинобудівники «ДТЕК Енерго» в січні-червні цього року виготовили та відремонтували 757 одиниць гірничо-шахтного обладнання (ГШО), зокрема 8 нових прохідницьких і очисних комбайнів.

Дтек шахтний комбайн
Енергетика 17.07.2024

ТРЦ Respublika Park переходить на імпортну електроенергію

Найбільший торговельно-розважальний центр України та Східної Європи ТРЦ Respublika Park перейшов на використання імпортної електроенергії, повідомили в пресслужбі ТРЦ.

ТРЦ імпорт Respublika Park електроенергія
Енергетика 16.07.2024

Ignitis Gamyba передасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 для відновлення енергетичної інфраструктури

Литовська енергетична компанія Ignitis Gamyba передасть Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 для відновлення енергетичної інфраструктури, зруйнованої російськими ударами, повідомляється в заяві компанії.

Литва енергетична інфраструктура Ignitis Gamyba Вільнюська ТЕЦ-3
Енергетика 15.07.2024

Голова Українсько-азербайджанської бізнес-асоціації: COP29 відіграє ключову роль у розвитку зеленої енергетики в Азербайджані

COP29 відіграє ключову роль у розвитку зеленої енергетики в Азербайджані. Цей захід надасть нашій країні унікальну можливість продемонструвати своє відповідальне ставлення до використання природних ресурсів, розвиваючи зелену енергетику.

Азербайджан зелена енергетика COP29