Машинобудування

Машинобудування 26.07.2024

Stellantis скоротив виручку на 14%, прибуток упав удвічі

Автовиробник Stellantis NV, утворений унаслідок злиття Fiat Chrysler і PSA Group, скоротив чистий прибуток удвічі в першому півріччі 2024 року і знизив виручку на 14%.

Stellantis виручка
Машинобудування 26.07.2024

Ford скоротив чистий прибуток, скоригований показник сильно відстав від прогнозів

Американський автовиробник Ford Motor у другому кварталі 2024 року зафіксував слабке зниження чистого прибутку і зростання виторгу, водночас скоригований прибуток виявився суттєво гіршим за прогнози ринку через збиток у сегменті електромобілів.

Ford прибуток
Машинобудування 26.07.2024

Hyundai Motor збільшила чистий прибуток на 25%

Найбільший південнокорейський автовиробник, компанія Hyundai Motor Co. збільшила чистий прибуток у другому кварталі на 25% завдяки впевненому зростанню продажу її автомобілів у Північній Америці.

Hyundai Motor прибуток
Машинобудування 26.07.2024

Mercedes-Benz скоротив чистий прибуток на 16%, виручку на 4%

Німецький виробник автомобілів Mercedes-Benz Group AG у другому кварталі скоротив чистий прибуток і виручку на тлі зниження продажів автомобілів, а також погіршив прогноз рентабельності на поточний рік.

Mercedes-Benz прибуток виручка
Машинобудування 25.07.2024

Porsche погіршила прогноз виручки через проблеми з поставками алюмінію

Німецький виробник автомобілів класу «люкс» Porsche AG погіршив прогноз виручки на 2024 рік, повідомивши, що, ймовірно, буде змушений тимчасово скоротити виробництво через проблеми з поставками алюмінію.

Porsche виручка алюміній
Машинобудування 24.07.2024

Tesla отримала рекордну виручку, але скоротила чистий прибуток майже вдвічі

Американський виробник електромобілів Tesla зафіксував 2%-ве підвищення виручки в другому кварталі, водночас його чистий прибуток впав на 45%.

Tesla прибуток виручка
Машинобудування 23.07.2024

Boeing і «Антонов» уклали меморандум про співпрацю в оборонній сфері

Американська Boeing Co. і державне підприємство «Антонов» (Київ) уклали меморандум про співпрацю в оборонній сфері, зокрема розвитку безпілотних авіаційних систем.

Антонов меморандум Boeing оборонна сфера
Машинобудування 23.07.2024

Toyota Motor викупить свої акції на $5 млрд

Toyota Motor Corp. має намір викупити власні акції на суму понад $5 млрд у японських банків і страхових компаній у рамках плану скорочення перехресного володіння акціями.

Toyota Motor акція
Машинобудування 23.07.2024

LG і GM призупинять будівництво заводу з випуску акумуляторів через падіння попиту на електромобілі

Ultium Cells, спільне підприємство американського автомобільного концерну General Motors і південнокорейської LG Energy Solution, призупинило будівництво заводу з виробництва акумуляторних батарей для електромобілів у штаті Мічиган.

LG завод GM будівництво електромобіль акумулятор
Машинобудування 10.07.2024

BMW збільшила продаж електромобілів на 34%

Німецький автовиробник Bayerische Motoren Werke AG (BMW) збільшив продаж електромобілів у першому півріччі 2024 року на 34,1% порівняно з тим самим періодом роком раніше, до 179,557 тис. одиниць.

BMW електромобіль