Компании

все компании

Технології

Marathon Digital отчиталась о рекордном производстве биткойнов в мае

Американская майнинговая Marathon Digital Holdings Inc. произвела в мае рекордные 1245 биткойнов, говорится в пресс-релизе компании.

2 червня 2023 года, 16:45 // Биткойн, Marathon Digital

IDC очікує падіння поставок смартфонів у світі на 3,2%

Світові поставки смартфонів за підсумками поточного року можуть скоротитися на 3,2% - до 1,17 млрд штук, прогнозує дослідницька International Data Corporation (IDC).

2 червня 2023 года, 12:17 // IDC, смартфон

Microsoft зможе оскаржити блокування купівлі Activision наприкінці липня

Американські Microsoft Corp. і Activision Blizzard ближче до кінця липня зможуть оскаржити рішення британської антимонопольної влади про блокування угоди з купівлі софтверним гігантом видавця відеоігор за $69 млрд, пише MarketWatch.

1 червня 2023 года, 19:45 // Microsoft, Activision

Boeing выкупил разработчика беспилотных аэротакси Wisk

Американская Boeing Co. приобрела разработчика беспилотных электрических самолетов вертикального взлета и посадки (эСВВП) Wisk, пишет Barron's.

1 червня 2023 года, 14:56 // Boeing, Wisk, аэротакси

SpaceX вивів на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink

Ракета-носій Falcon 9 у середу вивела на орбіту чергову партію з 52 міні-супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

1 червня 2023 года, 10:00 // Falcon 9, SpaceX., Starlink, орбіта, міні-супутник

Человечество может погибнуть из-за искусственного интеллекта - эксперты

Центр безопасности искусственного интеллекта (ИИ) в США и другие группы экспертов вместе предупредили, что развитие технологий ИИ грозит исчезновением человечества, и что необходимо принять меры для предотвращения такого сценария развития событий.

31 травня 2023 года, 10:34 // ИИ, Человечество

Зеленский: Украина и Южная Корея могут совместно производить литиевые батареи

Президент Украины Владимир Зеленский высказался за развитие экономических отношений с Южной Кореей и призвал разрешить поставку в Украину корейских зенитных комплексов.

31 травня 2023 года, 10:14 // Южная Корея, Зеленский, литиевые батареи

Зеленський: Україна і Південна Корея можуть спільно виробляти літієві батареї

Президент України Володимир Зеленський висловився за розвиток економічних відносин з Південною Кореєю і закликав дозволити поставку в Україну корейських зенітних комплексів.

30 травня 2023 года, 23:37 // Зеленський, Південна Корея, літієві батареї

Космічний корабель Crew Dragon із комерційним екіпажем залишає МКС

Багаторазовий космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX з комерційним екіпажем на борту у вівторок розстикується з Міжнародною космічною станцією (МКС) після дев'ятиденного перебування там за програмою компанії Axiom Space, повідомляє NASA.

30 травня 2023 года, 13:58 // МКС, Crew Dragon, космічний корабель

"Шеньчжоу-16" вийшов на орбіту і взяв курс на станцію "Тяньгун"

Китайський пілотований корабель "Шеньчжоу-16" з екіпажем із трьох тайконавтів успішно вийшов на орбіту і тепер прямує до національної орбітальної станції Китаю "Тяньгун", трансляцію запуску веде Китайська глобальна телевізійна мережа (CGTN).

30 травня 2023 года, 12:50 // Тяньгун, орбіта, станція, Шеньчжоу-16

Hyundai і LG інвестують $4,3 млрд у будівництво акумуляторного заводу в США

Дві південнокорейські компанії - Hyundai Motor Co. і LG Energy Solutions - підписали угоду про створення спільного підприємства, яке побудує завод з виробництва акумуляторів у США вартістю $4,3 млрд, ідеться в спільному прес-релізі.

26 травня 2023 года, 16:58 // США, Hyundai, LG, завод, будівництво, акумулятор

Ущерб от криптовалютного мошенничества в Британии за год вырос на 41%

Британцы впервые потеряли за год более 300 млн фунтов стерлингов ($371 млн) в результате мошенничества, связанного с криптовалютой, пишет Financial Times со ссылкой на юридическую фирму RPC, получившую данные национального агентства по сбору сведений о махинациях Action Fraud.

25 травня 2023 года, 18:19 // Британия, криптовалюта, мошенничество, Ущерб

Південна Корея успішно вивела на орбіту вісім супутників

Південнокорейська ракета-носій KSLV-II ("Нурі"), що стартувала в четвер, успішно вивела на орбіту вісім супутників, повідомило міністерство науки та інформаційно-комунікаційних технологій Республіки Корея.

25 травня 2023 года, 15:46 // Південна Корея, супутник

monobank отложил запуск готового проекта stereo в Польше

Сооснователь виртуального monobank Олег Гороховский заявляет о полной готовности к запуску похожего проекта stereo в Польше, однако затрудняется назвать его возможные сроки.

25 травня 2023 года, 14:07 // Польша, проект, Monobank, stereo

Приложение "Дия" установлена на 70% смартфонов украинцев

Приложение "Дия", позволяющее получать государственные услуги в онлайн, установлено на 70% смартфонов украинцев, аудитория пользователей приложения насчитывает 19 млн человек, сообщил вице-премьер по инновациям, развитию образования, науки и технологий - министр цифровой трансформации Михаил Федоров на саммите Diia in DC в Вашингтоне.

25 травня 2023 года, 10:24 // смартфон, Дия