Компании

все компании

Космічний корабель Crew Dragon із комерційним екіпажем залишає МКС

30 травня 2023 року, 13:58
Багаторазовий космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX з комерційним екіпажем на борту у вівторок розстикується з Міжнародною космічною станцією (МКС) після дев'ятиденного перебування там за програмою компанії Axiom Space, повідомляє NASA.

Розстикування планується об 11:05 за часом Східного узбережжя США (о 18:05 кв).

Через 12 годин спусковий апарат корабля повинен буде здійснити приводнення в Атлантиці поблизу Флориди.

До складу екіпажу, який побував на станції, входили командир корабля, колишня астронавтка NASA і перша жінка-командир МКС Пеггі Вітсон, пілот - підприємець Джон Шоффнер і двоє астронавтів із Саудівської Аравії - Раян Барнаві та Алі аль-Карні. Барнаві стала першою саудівською та арабською жінкою, яка здійснила політ у космос.

Корабель Crew Dragon був запущений 22 травня за допомогою ракети Falcon 9, що стартувала з Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал у Флориді.

Це вже другий комерційний політ на МКС за програмою космічного туризму компанії Axiom.

Перша місія комерційних астронавтів компанії Axiom відбулася у квітні 2022 року. Наприкінці 2023 року планують провести третю місію, у межах якої екіпаж із чотирьох осіб проведе на МКС два тижні.

Вартість польоту для кожного члена місії Axiom оцінюють у $55 млн.

Польоти з космічними туристами за програмою компанії Axiom Space за угодою зі SpaceX у майбутньому планують здійснювати два-три рази на рік.




Просмотров: 419
Другие новости