Компании

все компании

Стартапи

Alibaba стала провідним учасником найбільшого інвестраунду для китайських АІ-стартапів

Китайський інтернет-гігант Alibaba виступив провідним інвестором у рамках раунду фінансування китайського стартапу Moonshot AI, що спеціалізується на генеративному (створює контент і використовується, наприклад, у ChatGPT - ІФ-У) штучному інтелекті (ШІ), пише Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.

27 лютого 2024 года, 15:54 // Alibaba, інвестраунд, АІ-стартап

У "Філіп Морріс Україна" змінився фіндиректор

Сергія Кальнооченка, який прийшов у "Філіп Морріс Україна" з банківського сектору близько 11 років тому з досвідом роботи в ING і UniCredit Bank, призначено фінансовим директором компанії, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в її прес-службі.

15 січня 2024 года, 22:08 // Філіп Морріс Україна, Сергій Кальнооченко

Стартап X.Ai Ілона Маска почав інвестраунд на $1 млрд

Американський стартап X.Ai Ілона Маска планує залучити акціонерний капітал на суму до $1 млрд, йдеться в повідомленні цієї компанії зі сфери штучного інтелекту (ШІ) на сайті Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

6 грудня 2023 года, 11:40 // Стартап, Маск, X.Ai, інвестраунд

U.Ventures инвестировал $4 млн в 8 украинских и 1 молдавский стартап

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) через фонд поддержки стартапов U.Ventures с начала полномасштабного вторжения России инвестировал $4 млн в украинские Instock, Haiqu, Cloudprinter, NewHomesMate, Speedsize и Bloomcoding, а также в еще две компании, информация про которые не раскрывается, и в молдавский стартап.

16 листопада 2023 года, 09:07 // Стартап, U.Ventures

Kormotech инвестирует в стартапы в сфере заботы о животных

Крупнейший украинский производитель кормов для кошек и собак Kormotech создает венчурный фонд, который будет инвестировать в развитие petcare и petfood стартапов, сообщили в пресс-службе компании агентству "Интерфакс-Украина".

22 вересня 2023 года, 08:33 // Стартап, животные, Kormotech

Kormotech інвестує у стартапи у сфері турботи про тварин

Найбільший український виробник кормів для кішок і собак Kormotech створює венчурний фонд, який буде інвестувати в розвиток petcare і petfood стартапів, повідомили в прес-службі компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

21 вересня 2023 года, 17:47 // тварина, Kormotech, стартапи

Південна Корея виділить $7,9 млрд на підтримку стартапів

Влада Південної Кореї виділить 10,5 трлн вон ($7,9 млрд) на підтримку стартапів, які зазнають труднощів на тлі скорочення венчурного фінансування в умовах високої інфляції та зростання процентних ставок.

20 квітня 2023 года, 17:22 // Стартап, Південна Корея

Google минулого року збільшив фінансування українських IT-стартапів до $10 млн

Корпорація Google в рамках фонду підтримки стартапів в Україні 2022 року вдвічі збільшила фінансування українських компаній, виділивши $10 млн, повідомив глава Google for Startups, CEE Міхал Крамарз (Michał Kramarz) на конференції "Tech Emerging Europe Advocates Meeting 2023" у Варшаві.

31 березня 2023 года, 16:27 // Google, IT-стартап

Стартап Arrival повідомив про $1 млрд чистого збитку

Заснований у Великій Британії колишнім заступником глави Мінзв'язку РФ Денисом Свердловим електромобільний стартап Arrival, який реструктуризує бізнес на тлі комплексу проблем, у 2022 році отримав $1 млрд чистого збитку, випливає з повідомлення компанії.

11 березня 2023 года, 13:33 // Стартап, Arrival

Стартап Embark скоротить 70% штату і може піти з бізнесу

Американський стартап Embark Technology Inc., що займається розробкою програмного забезпечення для самокерованих вантажівок, оголосив про масові звільнення співробітників і ймовірність виходу з бізнесу, повідомляє MarketWatch.

8 березня 2023 года, 08:43 // бізнес, штат, Embark

Саудівська Аравія назвала імена астронавтів, які вирушать на МКС

Саудівська Аравія оприлюднила імена двох астронавтів, які вирушать на Міжнародну космічну станцію (МКС) навесні 2023 року в рамках другої місії приватних астронавтів компанії Axiom Space, повідомило в неділю Саудівське агентство новин.

13 лютого 2023 года, 14:39 // Саудівська Аравія, МКС, астронавт

Фінтех-стартап Stripe може вийти на відкритий ринок протягом року

Фінтех-стартап Stripe Inc., розробник програмного забезпечення для обробки платежів, може вийти на відкритий ринок протягом року, пише газета The Wall Street Journal.

27 січня 2023 года, 09:00 // платеж, Stripe

Американский стартап, выращивающий клетки для производства мяса без забоя животных, активно развивается

Американский стартап Upside Foods, выращивающий животные клетки для производства мяса без забоя животных, получил в ноябре разрешение на свою методику от Управления по контролю за качеством пищевых продуктов и медикаментов США (FDA).

25 листопада 2022 года, 20:28 // производство, мясо, Стартап

Финтех-стартап Stripe намерен сократить порядка 1 тыс. сотрудников

Финтех-стартап Stripe Inc., оператор платформы для онлайн-платежей, объявил о намерении сократить порядка 1 тыс. сотрудников, признав, что слишком оптимистично оценивал свои перспективы.

7 листопада 2022 года, 12:27 // сотрудник, Stripe

Фінтех-стартап Stripe має намір скоротити близько 1 тис. співробітників

Фінтех-стартап Stripe Inc., оператор платформи для онлайн-платежів, оголосив про намір скоротити близько 1 тис. співробітників, визнавши, що занадто оптимістично оцінював свої перспективи.

4 листопада 2022 года, 17:02 // Stripe, співробітник