Компании

все компании

Kormotech інвестує у стартапи у сфері турботи про тварин

21 вересня 2023 року, 17:47
Найбільший український виробник кормів для кішок і собак Kormotech створює венчурний фонд, який буде інвестувати в розвиток petcare і petfood стартапів, повідомили в прес-службі компанії агентству "Інтерфакс-Україна".

Підрозділ Kormotech Ventures, розташований у Великій Британії, займатиметься пошуком релевантних стартапів та інвестуватиме в інноваційні напрямки розвитку компанії на міжнародних ринках.

"Свого часу ми були новаторами, коли почали першими виробляти корм для котів і собак в Україні. Для нас важливо зберегти ці основні для нас речі - гнучкість і відкритість до нових знань. Ми хочемо зберегти та примножити сміливий дух підприємництва, з яким ми створювали Kormotech 20 років тому, і з яким стали лідерами в Україні та увійшли до ТОП-постачальників на стратегічних експортних ринках", - повідомив СЕО та співвласник Kormotech Ростислав Вовк.

Kormotech Ventures зосередиться на пошуку інноваційних стартапів, що мають запит на стартові інвестиції в догляді за домашніми тваринами в Європі та США. Також компанія буде повністю керувати інвестиційними проєктами як мажоритарний акціонер.

Уточнюється, що ядро бізнесу Kormotech залишиться незмінним - розвиток виробництва високоякісного харчування для домашніх тварин і розширення частки присутності на ринках петфуду в Центральній і Східній Європі.

Першою інвестицією Kormotech Ventures стало придбання контрольного пакета акцій Rocketo, литовського стартапу з виробництва органічних кормів для собак методом дбайливого сушіння за низьких температур.

Rocketo масштабує свою присутність на ринку Великої Британії, для чого розвиває багатоканальну дистрибуцію. Зокрема, на додачу до прямих продажів через власний інтернет-магазин, Rocketo потрапив до програми Future Brands торговельної мережі Sainsbury's і презентуватиме свої органічні ласощі для собак.

"Як сімейний бізнес ми прагнемо примножувати цінність продуктів наших партнерів і ділитися досвідом організації бізнес-процесів, а також потенціалом наших найкращих спеціалістів, який буде задіяний у структурі Kormotech Ventures", - додав Вовк.

ТОВ "Кормотех" - провідний український виробник кормів для кішок і собак, посідає 51-шу сходинку світового рейтингу петфуд-виробників і 7-му - у рейтингу найдинамічніших петфуд-брендів. Kormotech продає в 40 країнах світу продукцію власних брендів і торгових марок партнерів.

Потужності підприємства включають два заводи з виготовлення сухих і вологих кормів у Львівській області та завод у Литві. Компанія виробляє продукти для котів і собак під власними брендами Optimeal, CLUB 4 PAWS (ТМ "Мяу!" і "Гав!") і за напрямом private label. Асортимент налічує понад 650 позицій.

За результатами 2022 року обороти Kormotech зросли на 12%, до $124 млн зі $110 млн 2021 року. Мета 2023 року - досягти показника обороту в $150 млн і збільшити співвідношення експорт/Україна до 30%/70% із 24%/76% раніше шляхом синхронного зростання ринків, наголошується в повідомленні.

Кінцевими бенефіціарами "Кормотех" є Олена та Ростислав Вовк.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 290
Другие новости