Компании

все компании

Думки

В Україні зростає частка імпортних будівельних матеріалів - дослідження

Частка імпортних будівельних матеріалів на українському ринку зросла з 14% 2021 року до 23% 2023 року, вітчизняний ринок виробництва будматеріалів потребує системної підтримки з боку держави.

17 квітня 2024 года, 13:57 // імпорт, будівельний матеріал, Власюк

Споживання цементу в Україні минулого року збільшилося на 17% - асоціація "Укрцемент"

Споживання цементу на внутрішньому українському ринку 2023 року, яке збільшилося на 17% порівняно з 2022 роком і сягнуло 5,4 млн тонн, і надалі помірно зростатиме, вважає голова асоціації "Укрцемент" Павло Качур.

17 квітня 2024 года, 13:11 // Цемент, Укрцемент

Українські сировари програють ринок імпорту - думка

В Україні перестали зростати продажі сиру українського виробництва на тлі збільшення імпорту, перспектива збуту вітчизняних сирів на зовнішніх ринках не найкраща, повідомило галузеве аналітичне агентство "Інфагро".

16 квітня 2024 года, 12:44 // імпорт, сировари

Німецька промисловість може не відновитися до колишніх рівнів

Промисловість Німеччини може повною мірою не відновитися до рівнів, що спостерігалися до енергетичної кризи, через високі ціни на імпортований скраплений природний газ (СПГ), вважає головний виконавчий директор німецької енергетичної компанії RWE Маркус Креббер.

10 квітня 2024 года, 22:53 // RWE, Промисловість Німеччини, відновитися, Маркус Креббер.

Аналітики прогнозують вартість нафти цього року в діапазоні $80-100 за барель

Ціни на нафту в поточному році коливатимуться в діапазоні від $80 до $100 за барель, а світовий попит на нафту зросте на 1,9 млн барелів на добу, вважає головний виконавчий директор міжнародного трейдера Vitol Рассел Харді.

9 квітня 2024 года, 18:21 // прогноз, нафта

В Україні зростає попит на неврологічні препарати - фармкомпанія

З початку 2024 року зростає попит на неврологічні препарати, зокрема на антидепресанти, а також на препарати, які використовуються для лікування деменції, епілепсії та антипсихотики, ділиться спостереженнями регіональний директор фармкомпанії Acino Євген Заїка.

6 квітня 2024 года, 20:57 // Україна, Acino, Євген Заїка, неврологічні препарати

Объем акций в обращении в мире сокращается самыми быстрыми темпами за 25 лет

Объем акций в обращении в мире сокращается самыми быстрыми темпами за 25 лет, поскольку число размещений снижается из-за экономической и геополитической неопределенности, в то время как компании продолжают выкупать значительные объемы своих бумаг, пишет Financial Times.

5 квітня 2024 года, 20:58 // Financial Times, акции

Обсяг акцій в обігу у світі скорочується найшвидшими темпами за 25 років

Обсяг акцій в обігу у світі скорочується найшвидшими темпами за 25 років, оскільки кількість розміщень знижується через економічну та геополітичну невизначеність, тоді як компанії продовжують викуповувати значні обсяги своїх паперів, пише Financial Times.

5 квітня 2024 года, 18:58 // Financial Times, акції

Цена золота продолжает бить рекорды

Золото, завершившее торги в минувший четверг на историческом максимуме, продолжает дорожать в понедельник на ожиданиях, что Федеральная резервная система в скором времени начнет снижение процентных ставок, пишет MarketWatch.

1 квітня 2024 года, 21:05 // MarketWatch, цена золота

Ціна золота продовжує бити рекорди

Золото, що завершило торги минулого четверга на історичному максимумі, продовжує дорожчати в понеділок на очікуваннях, що Федеральна резервна система незабаром почне зниження процентних ставок, пише MarketWatch.

1 квітня 2024 года, 19:05 // MarketWatch, Ціна золота

Реструктуризація євробондів України може містити норму про часткове списання боргу - експерти

Аналіз боргової стійкості (DSA) України, здійснений Міжнародним валютним фондом (МВФ) у рамках третього перегляду програми розширеного фінансування EFF, передбачає часткове списання боргу для досягнення такої стійкості, тож, імовірно, таке списання буде одним із пунктів очікуваної найближчим часом пропозиції України про реструктуризацію єврооблігацій, вважають опитані агентством "Інтерфакс-Україна" аналітики.

31 березня 2024 года, 13:59 // євробонд, реструктуризація

Основні макроекономічні індикатори України та світу на початок 2024 року від Experts Club

У статті зібрано та проаналізовано основні макроекономічні індикатори України. У зв'язку з набранням чинності Законом України "Про захист інтересів суб'єктів господарювання в період дії воєнного стану або стану війни" Державна служба статистики України призупиняють публікацію статистичної інформації на період дії воєнного стану, а також упродовж трьох місяців з моменту його завершення. Винятком є публікація інформації про індекс цін споживачів, окремої інформації за статистичними показниками 2021 року та за період січень-лютий 2022 року. У статті проаналізовано відкриті дані від Держстату, Нацбанку, аналітичних центрів.

30 березня 2024 года, 14:12 // Уракін, макроекономіка, Клуб_експертів

Основні макроекономічні індикатори України та світу на початок 2024 року від Experts Club

У статті зібрано та проаналізовано основні макроекономічні індикатори України. У зв'язку з набранням чинності Законом України "Про захист інтересів суб'єктів господарювання в період дії воєнного стану або стану війни" Державна служба статистики України призупиняють публікацію статистичної інформації на період дії воєнного стану, а також упродовж трьох місяців з моменту його завершення.

23 березня 2024 года, 23:19 // Уракін, макроекономіка, огляд, Experts Club

У березні в Україні подешевшало борошно - експерти

В Україні з початку березня почало поступово дешевшати пшеничне борошно через проблеми з транзитом через Польщу, де страйкуючі фермери постійно блокують кордони, повідомило інформаційно-аналітичне агентство "АПК-Інформ".

15 березня 2024 года, 18:05 // борошно

Доставка товарів в Україну за 2 роки подорожчала вчетверо - експерт

Транспортні витрати на імпорт товарів до теперішнього часу зросли вчетверо порівняно з довоєнним рівнем, а затримки транспорту на кордоні становлять у середньому 20 днів, повідомив голова ради директорів мережа національного маркетплейса "Алло" Дмитро Деревицький.

13 березня 2024 года, 13:51 // товар, доставка