Компании

все компании

У "Філіп Морріс Україна" змінився фіндиректор

15 січня 2024 року, 22:08
Сергія Кальнооченка, який прийшов у "Філіп Морріс Україна" з банківського сектору близько 11 років тому з досвідом роботи в ING і UniCredit Bank, призначено фінансовим директором компанії, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в її прес-службі.

"За понад 10 років роботи в компанії Сергій продемонстрував глибоке розуміння бізнесу, здатність ефективно розробляти і втілювати фінансові стратегії в умовах мінливого ринку. Це критично важливо з огляду на виклики, які долає компанія в умовах великої війни", - прокоментував кадрові зміни генеральний директор "Філіп Морріс Україна" Максим Барабаш.

У прес-службі уточнили, що до цього підвищення Кальнооченко був керівником відділу стратегії в компанії. Свою кар'єру в "Філіп Морріс Україна" він починав із позиції менеджера з казначейства, потім працював менеджером із бюджетування, згодом очолював фінанси філії "Філіп Морріс" у Грузії, відповідав за бізнес-планування на ринках України, Вірменії, Грузії та Молдови.

"Філіп Морріс Україна" з тютюнового концерну Philip Morris International (PMI) працює на українському ринку з 1994 року і за цей час задекларувала інвестиції в економіку країни понад $700 млн. Станом на 30 вересня 2023 року сукупні активи українських підрозділів PMI становили близько $500 млн без урахування міжфірмових балансів. Ці загальні активи містили дебіторську заборгованість, запаси та основні засоби на суму відповідно $82 млн, $350 млн і $28 млн.

Як повідомлялося в квартальному звіті PMI, у третьому кварталі 2023 року концерн відобразив $19 млн доподаткових витрат, пов'язаних з обставинами, спричиненими війною, а за дев'ять місяців року - $59 млн.

У третьому кварталі 2023 року PMI збільшив відвантаження сигарет і тютюнових стіків на українському ринку порівняно з аналогічним періодом минулого року на 16,4% порівняно з 50,3% у другому кварталі, тоді як у першому кварталі було зафіксовано падіння на 26,7%.

PMI в липні 2023 року розпочав підготовчі роботи на новому об'єкті у Львівській області на західній Україні, в який буде вкладено $30 млн і виробництво на якому планується запустити в першому кварталі 2024 року. Зупинений наприкінці лютого 2022 року завод під Харковом залишається в тому самому стані через наявні загрози, тоді як продукцію поставляють на український ринок із виробничих центрів за межами країни, а також у межах контрактного виробництва.

У 2022 році PMI скоротив відвантаження на українському ринку на 30,1% - до 11,07 млрд сигарет і тютюнових стіків. Зокрема, продажі сигарет впали на 38,1% - до 6,6 млрд, тютюнових стіків для систем нагрівання тютюну - на 13,5%, до 4,47 млрд.




Просмотров: 317
Другие новости