Компании

все компании

Стартап Embark скоротить 70% штату і може піти з бізнесу

8 березня 2023 року, 08:43
Американський стартап Embark Technology Inc., що займається розробкою програмного забезпечення для самокерованих вантажівок, оголосив про масові звільнення співробітників і ймовірність виходу з бізнесу, повідомляє MarketWatch.

На цих новинах ціна акцій компанії впала майже на 33% за підсумками основних торгів у понеділок і ще більш ніж на 3% на додатковій сесії.

Співзасновник і головний виконавчий директор Embark Алекс Родрігес у листі співробітникам повідомив, що компанія звільняє 70% штату і згортає операційну діяльність.

"Ринки капіталу відвернулися від компаній, які не отримують прибутку, так само як зрив термінів виробництва відклав перспективу масштабного комерційного запуску, - написав він у листі, який було опубліковано в соцмережі Medium. - Після ретельної оцінки всіх альтернатив ми не змогли визначити шлях розвитку бізнесу в його нинішньому вигляді".

"Наступні кілька тижнів ми будемо в тісній співпраці з радою директорів Embark оцінювати варіанти, включно з продажем активів, реструктуризацією або повним закриттям", - сказав глава компанії.

Embark вийшла на відкритий ринок у листопаді 2021 року внаслідок злиття зі SPAC з оцінкою ринкової вартості в $5,2 млрд. Метою компанії було перетворення галузі вантажоперевезень і створення загальнонаціональної мережі самокерованих вантажівок для далеких перевезень.

За останній рік котирування акцій компанії впали майже на 97% і на закриття торгів у понеділок становили $2,56. У квітні минулого року їхня ціна досягала максимуму в $134.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 400
Другие новости