Компании

все компании

Саудівська Аравія назвала імена астронавтів, які вирушать на МКС

13 лютого 2023 року, 14:39
Саудівська Аравія оприлюднила імена двох астронавтів, які вирушать на Міжнародну космічну станцію (МКС) навесні 2023 року в рамках другої місії приватних астронавтів компанії Axiom Space, повідомило в неділю Саудівське агентство новин.

"Королівство Саудівська Аравія сьогодні оголошує про відправлення перших саудівських астронавта-жінки та астронавта-чоловіка Раяни Барнаві та Алі Аль-Карні, відповідно, на Міжнародну космічну станцію в другій чверті 2023 року (...) Астронавти приєднаються до екіпажу космічної місії Axiom-2", - ідеться в повідомленні на сайті агентства.

За даними NASA, командиром корабля стане колишній астронавт NASA і перша жінка-командир МКС Пеггі Вітсон, обов'язки пілота виконуватиме підприємець Джон Шоффнер.

У листопаді минулого року американське космічне відомство повідомляло, що запуск місії до космічної станції заплановано на 1 травня 2023 року.

Планують, що в межах місії Axiom-2 приватні астронавти вирушать до станції на космічному кораблі компанії SpaceX Crew Dragon, який буде запущено за допомогою ракети-носія Falcon 9 зі стартового майданчика Космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида.

Прибувши на станцію, астронавти проведуть на ній 10 днів, протягом яких працюватимуть разом із постійним екіпажем МКС.

Перша місія комерційних астронавтів Axiom-1 відбулася у квітні 2022 року. Спочатку вона була розрахована на 10 днів, проте через негоду в місці приводнення біля берегів Флориди четверо астронавтів пробули на ній на тиждень більше.

Вартість польоту для кожного члена місії Axiom-1 оцінюють у $55 млн.

Польоти з космічними туристами за програмою компанії Axiom Space за угодою зі SpaceX у майбутньому планується здійснювати два-три рази на рік.




Просмотров: 657
Другие новости