Компании

все компании

Українські сировари програють ринок імпорту - думка

16 квітня 2024 року, 12:44
Українські сировари програють ринок імпорту - думка В Україні перестали зростати продажі сиру українського виробництва на тлі збільшення імпорту, перспектива збуту вітчизняних сирів на зовнішніх ринках не найкраща, повідомило галузеве аналітичне агентство "Інфагро".

"У найближчій перспективі сири не подешевшають, але акції з великими знижками стануть масовими. І навіть цінові знижки врятують не всіх виробників, адже імпорт сиру суттєво зріс", - зазначили аналітики.

За їхньою інформацією, європейський сир вельми дешевий і конкурувати з ним на внутрішньому ринку України вітчизняним виробникам стає дедалі складніше. За перший квартал імпорт твердого, напівтвердого і білого сиру зріс на 12%. У тому числі завезено істотний обсяг твердих/напівтвердих сирів, що становлять найбільшу конкуренцію вітчизняним сироварам. А імпорт плавленого сиру зріс на чверть.

Водночас впевненості в подальшому істотному збільшенні імпорту поки що немає. Девальвація гривні трохи відлякує імпортерів, припускають експерти.

Вони вказали, що через загострення проблем із продажами на внутрішньому ринку, українські виробники сирів намагаються нарощувати експорт, але це їм вдається не завжди.

"Експортні продажі напівтвердих сирів у першому кварталі порівняно з аналогічним періодом минулого року впали на 11%. Ще гірше виглядає динаміка експорту напівтвердих сирних продуктів. Їхні продажі в першому кварталі скоротилися майже на чверть. У перспективі, експорт цього товару ще більш суттєво впаде", - прогнозують в "Інфагро".

По материалам: Інфагро





Просмотров: 425
Другие новости