Компании

все компании

Microsoft зможе оскаржити блокування купівлі Activision наприкінці липня

1 червня 2023 року, 19:45
Американські Microsoft Corp. і Activision Blizzard ближче до кінця липня зможуть оскаржити рішення британської антимонопольної влади про блокування угоди з купівлі софтверним гігантом видавця відеоігор за $69 млрд, пише MarketWatch.

Microsoft підтвердила, що британське Управління із захисту конкуренції та ринків (Competition and Markets Authority, CMA) попередньо запланувало апеляційні слухання на тижнях, що починаються 24 і 31 липня.

"Рішення CMA некоректне з цілої низки причин, включно з перебільшенням важливості хмарного стримінгу на ринку ігор і наших позицій на ньому, а також з неготовністю розглянути рішення, які здобули величезну підтримку з боку галузі та суспільства", - заявив представник Microsoft в електронному листі мережевому виданню.

Наприкінці квітня CMA заблокувало об'єднання компаній, вважаючи, що воно загрожує конкуренції на британському ринку відеоігор. Управління побоювалося, що угода "змінить майбутнє" швидкозростаючого ринку хмарного геймінгу і призведе до уповільнення інновацій та звуження вибору для британських геймерів.

Хмарний геймінг являє собою технологію, що дає змогу гравцям запускати ігри з віддалених комп'ютерів і "транслювати" їх на свої аналогічно потоковому відео.

"Microsoft посідає впевнені позиції на ринку сервісів хмарного геймінгу і, згідно з тими відомостями, які були в розпорядженні CMA, визнала б комерційно вигідним зробити ігри Activision доступними виключно через свій сервіс хмарного геймінгу", - зазначало управління.

Тим часом у середині травня об'єднання Microsoft і Activision схвалила Європейська комісія (ЄК). Як ідеться в заяві ЄК, угоду схвалено за умови дотримання Microsoft усіх умов, погоджених із європейським регулятором.

Ці умови "повністю усувають" потенційні проблеми у сфері конкуренції, виявлені регулятором, і дають змогу істотно поліпшити ситуацію на ринку сервісів хмарного геймінгу порівняно з нинішньою, повідомили в ЄК.

Крім того, компаніям необхідно отримати підтримку американської влади. У грудні минулого року Федеральна торгова комісія (FTC) США подала позов до суду, щоб заблокувати угоду.

Американський регулятор заявив, що купівля дасть Microsoft можливість контролювати доступ користувачів до відеоігор компанії на пристроях крім Xbox. Крім того, FTC вважає, що угода може призвести до підйому цін на відеоігри, погіршення їхньої якості на альтернативних платформах, а також до повної відмови від надання доступу до відеоігор користувачам інших приставок.

Судові розгляди між Microsoft і FTC намічені на серпень. Microsoft представила власні аргументи суду у відповідь на позов регулятора і розраховує на досягнення мирової угоди з FTC.

Activision належать права на такі популярні ігри, як Call of Duty і Overwatch.

Котирування акцій Microsoft опускаються на премаркеті в четвер на 0,3%, Activision - зростають на 0,5%. Ринкова капіталізація останньої становить $62,9 млрд.




Просмотров: 324
Другие новости