Accord оформив першу фінгарантію на EUR171 тис. у Райффайзен Банку

Банки 10.06.2024    16:28

ТОВ «Акорд Імпорт» (ТМ Accord), що спеціалізується на експорті меблів, стала першою серед клієнтів Райффайзен Банку, хто оформив фінансову гарантію: її обсяг становив EUR171 тис., а термін - 12 місяців, повідомляється в прес-релізі фінустанови.

"(...) можемо оцінити зручність нового інструменту фінгарантій відповідно до NCTS, коли завантажене авто з меблями може без зайвих зупинок і ризиків перетнути Європу до місця призначення. При цьому не потрібно «заморожувати» кошти для митних застав", - наводяться в ньому слова генерального директора і власника компанії “Accord” Руслана Грабаря.

За його словами, близько 95% меблів, які виробляє «Аккорд Імпорт», експортується в Європу. Уточнюється, що компанія здійснює перевезення товару завдяки власному автопарку, який включає 130 вантажівок.

«Тепер і інші експортери - клієнти Райфу можуть отримати фінгарантії в євро терміном на один рік відповідно до європейської Нової комп'ютеризованої транзитної системи (NCTS), щоб мати єдиний документ для безперешкодного проходження товаром митниць у Європі, спрощення оформлення та вивільнення коштів», - повідомляється в релізі.

«Цього року ми плануємо збільшити обсяги продажів і експорту ще на 40%, зокрема завдяки інструменту фінгарантій для митного безвізу», - наголосив Грабар.

ТОВ «Акорд Імпорт» заснована 2015 року. За даними проєкту Clarity-project, чистий дохід компанії 2023 року становив 1,4 млрд грн, перевершивши показник 2022 року на 70,9%, а чистий прибуток за аналогічний період становив 112,8 млн грн.

АТ «Райффайзен Банк» зареєстровано в Україні 1992 року і є найбільшим банком з іноземним капіталом в Україні. З жовтня 2005 року банк став частиною австрійської банківської групи «Райффайзен Банк Інтернаціональ АГ».

За даними Нацбанку України, станом на 1 квітня 2024 року за розміром активів Райффайзен Банк посідав 4-те місце (210,1 млрд грн) серед 63 банків, що діють у країні. Чистий прибуток фінустанови за минулий рік становив 4,78 млрд грн.

Теги:   Райффайзен Банк Accord Переглядів:   238

Читайте також:

26.07

ПриватБанк прогнозує збільшення заявок на енергообладнання до 7,5 млрд грн

26.07

Курси купівлі та продажу іноземної валюти за картковими операціями банків на 26 липня

26.07

Курси валют у банках Києва, Одеси, Львова та Харкова