KAZ Minerals має намір побудувати в Казахстані мідеплавильний завод за $1,5 млрд

Металургія Гірничовидобуток 03.06.2024    12:05

Група KAZ Minerals планує побудувати в Казахстані завод з виробництва міді потужністю 300 тис. тонн металу на рік, інвестиції в проект оцінюються в $1,5 млрд, повідомила прес-служба казахстанського уряду.

За інформацією прес-служби, у понеділок за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Казахстану Олжаса Бектенова і голови ради директорів China Nonferrous Metal Mining Co. Ltd. Сі Чженпіна було підписано угоду про будівництво в області Абай (північний схід Казахстану) мідеплавильного заводу.

Угоду укладено між ТОВ "KAZ Minerals Smelting", що виступає в ролі замовника, компанією China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co Ltd. (NFC) як постачальником послуг з проектування та закупівлі технологічного обладнання, і ТОВ "NFC Kazakhstan" - підрядником будівельних і пусконалагоджувальних робіт.

"Джерелом сировини стане мідний концентрат Бозшакольського і Актогайського ГЗК, збагачувальних фабрик ТОВ "Востокцветмет" (всі підприємства входять до складу KAZ Minerals - ІФ-У). За підсумками будівництва заводу буде створено кластер, що об'єднує один з найбільших у світі мідних рудників і сучасне мідеплавильне виробництво. Проект попередньою вартістю $1,5 млрд створить понад 1 тис. нових робочих місць. Введення в експлуатацію планується до кінця 2028 року", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нове підприємство забезпечить внутрішні потреби казахстанського ринку в катодній міді. Крім того, на новому заводі планують випускати рафіноване золото, срібло і сірчану кислоту.

China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Company Ltd - це контрольована державою компанія, чиї акції котируються на Шеньчженьській фондовій біржі. Бере участь у міжнародних проєктах як підрядник і розробник ресурсів кольорових металів. NFC була першою китайською компанією, яка інвестувала в гірничорудні активи з видобутку і переробки кольорових металів за межами Китаю, також володіє гірничорудними проектами в самій КНР. Веде ділову діяльність у більш ніж 20 країнах. NFC була провідним підрядником на проєктах KAZ Minerals - "Бозшаколь", "Актогай" і "Бозимчак".

KAZ Minerals - один із провідних виробників міді в Казахстані. Група веде операційну діяльність на мідному руднику Актогай і Орловському руднику та однойменній збагачувальній фабриці в області Абай, а також на руднику Бозшаколь у Павлодарській області, двох підземних рудниках та відповідній збагачувальній фабриці у Східно-Казахстанській області та мідно-золотому руднику Бозимчак у Киргизії.

Теги:   Казахстан KAZ Minerals мідеплавильний завод Переглядів:   137

Читайте також:

26.07

ГЗК "Метінвесту" удвічі наростили сплату податків

25.07

Porsche погіршила прогноз виручки через проблеми з поставками алюмінію

24.07

Світовий випуск сталі зріс на 0,5% - до 161 млн т