Вторинний ринок ОВДП



18 січня 2018 года
ICU

За даними НБУ у вівторок на вторинному ринку загальний обсяг торгівлі ОВДП склав 267 млн гривень, з яких переважно торгувались валютні ОВДП на суму 246.5 млн. Однак, виходячи з рівня дохідностей за окремими випусками облігацій, принаймні 60 млн грн було операцій РЕПО.

Дохідності валютних ОВДП в доларі США з погашенням у червні-липні 2018 року знаходилися на рівні 2.9-3.7%, а з погашенням через рік і пізніше досягали 4.3-4.4% річних. Серед гривневих ОВДП у вівторок були переважно угоди з облігаціями з погашенням у 2019-2020 роках, і дохідності (середньозважені за усіма угодами) становили 15.8-16.3% річних.

Висновок: Виходячи з узагальнених даних НБУ, дохідності гривневих ОВДП останні кілька тижнів коливаються на рівні біля 16% річних, тоді як валютні ОДВП відчувають тиск з боку курсу і їх фактична дохідність поступово знижується. Угоди виглядають як переважно такі, що укладались між однотипними власниками, але фізичні особи придбали додатково 0.5 млн доларів валютних ОВДП та приблизно один мільйон ОВДП, номінованих в національній валюті.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании