Вторинний ринок перерозподілив нові ОВДП



26 січня 2018 года
ICU

За даними НБУ, загальний обсяг угод на вторинному ринку у середу склав 2.29 млрд грн, з яких лише 0.20 млрд угод було укладено з валютними облігаціями. Переважна частина обсягу торгів ОВДП у середу припала на ОВДП, які були розміщені на первинному аукціоні у вівторок - за ними обсяг угод склав 1.82 млрд, або 87% від обсягу угод з гривневими інструментами (тобто майже 80% всього обороту за день).

Ціни за цими трьома облігаціями були максимально наближені до первинного ринку, з різницею у кілька копійок, що не суттєво відрізняло дохідності від встановлених на аукціоні: 15.89% за 3-місячними та 16.00% за піврічними облігаціями. За 3-місячними ОВДП середньозважена ціна була на 15 копійок більшою, що відповідає дохідності у 15.82%, або на 7 б.п. нижче середньозваженої на аукціоні. Це може бути ознакою того, що за нижніми значеннями дилери подавали заявки на аукціоні для своїх клієнтів і на їхніх умовах. Що стосується решти ОВДП, то їх дохідності знаходилися у дуже широкому діапазоні, оскільки НБУ включає до статистики і ті угоди, що укладалися на умовах РЕПО.

За даними НБУ основними покупцями ОВДП у середу (а отже і на аукціоні теж) були нерезиденти, які збільшили портфель на 0.61 млрд, банки (їх портфель зріс на 1.29 млрд грн), а також небанківські установи зі зростанням портфелю на 0.48 млрд грн.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании