Виробництво вина в Німеччині зросте на 5% до 8,2 млн гектолітрів
Харчова 21.10.2025 12:25
Виробництво вина і виноградного сусла в Німеччині за підсумками 2025 року може скласти близько 8,2 млн гектолітрів, виходячи з даних зі збору врожаю винограду на 20 вересня, повідомляє Федеральне статистичне управління (Destatis).
Це на 5% перевищить показник за 2024 рік (7,8 млн гектолітрів).
Випуск вина в країні торік виявився низьким через несприятливі погодні умови, включно з пізніми заморозками і рясними дощами. Він був на 12% нижчим за середній обсяг за період з 2018 року до 2023 року (8,9 млн гектолітрів).
Погодні умови цього року загалом сприяли гарному врожаю винограду. Проте він буде на 3% нижчим за середнє значення у 8,5 млн гектолітрів за останні шість років (2019-2024 рр.).
Урожай рислінгу, найпопулярнішого сорту винограду у ФРН, збільшиться на 3% - до 1,9 млн гектолітрів, йдеться в повідомленні Destatis.
Виробництво червоного вина, як очікується, 2025 року становитиме близько 2,6 млн гектолітрів, білого - 5,7 млн гектолітрів.
Понад половину очікуваного виробництва припаде на найбільші виноробні регіони Рейнгессен (2,2 млн гектолітрів) і Пфальц (2 млн гектолітрів).
Теги: вино виноград Німеччина виробництво Переглядів: 93