Виробництво вина в Німеччині зросте на 5% до 8,2 млн гектолітрів

Харчова 21.10.2025    12:25

Виробництво вина і виноградного сусла в Німеччині за підсумками 2025 року може скласти близько 8,2 млн гектолітрів, виходячи з даних зі збору врожаю винограду на 20 вересня, повідомляє Федеральне статистичне управління (Destatis).

Це на 5% перевищить показник за 2024 рік (7,8 млн гектолітрів).

Випуск вина в країні торік виявився низьким через несприятливі погодні умови, включно з пізніми заморозками і рясними дощами. Він був на 12% нижчим за середній обсяг за період з 2018 року до 2023 року (8,9 млн гектолітрів).

Погодні умови цього року загалом сприяли гарному врожаю винограду. Проте він буде на 3% нижчим за середнє значення у 8,5 млн гектолітрів за останні шість років (2019-2024 рр.).

Урожай рислінгу, найпопулярнішого сорту винограду у ФРН, збільшиться на 3% - до 1,9 млн гектолітрів, йдеться в повідомленні Destatis.

Виробництво червоного вина, як очікується, 2025 року становитиме близько 2,6 млн гектолітрів, білого - 5,7 млн гектолітрів.

Понад половину очікуваного виробництва припаде на найбільші виноробні регіони Рейнгессен (2,2 млн гектолітрів) і Пфальц (2 млн гектолітрів).

Теги:   вино виноград Німеччина виробництво Переглядів:   93

Читайте також:

17.10

Glovo працює у 40+ містах України та генерує 0,4% ВВП – компанія

14.10

Мережа Domino’s розширилась до 21,75 тис. піцерій у світі

11.10

Молочний ринок під тиском: українське масло програє конкуренцію США та ЄС