Китай запроваджує контроль за експортом технологій та обладнання для авіаційній промисловості

Ринки Технології 30.05.2024    17:05

Влада Китаю запроваджує обмеження на експорт технологій, програмного забезпечення та обладнання, що використовуються в авіаційній промисловості.

Експортні обмеження наберуть чинності 1 липня, йдеться у спільному повідомленні міністерства торгівлі, Головного митного управління (ГМУ) і Центральної військової ради КНР. Вони стосуватимуться, зокрема, авіаційних двигунів, газотурбінних двигунів, а також поліетиленового волокна, що використовується у військовій та авіаційній техніці.

Такий крок у міністерстві торгівлі Китаю пояснюють міркуваннями національної безпеки, зазначаючи, що експортні обмеження не спрямовані на будь-які окремі країни або регіони.

Компаніям, які бажають експортувати продукцію і технології, що підпадають під обмеження, доведеться запитувати дозвіл у Мінторгу.

Згідно з даними ДТУ, які наводить газета South China Morning Post, США, Німеччина і Саудівська Аравія посідали перші три сходинки в списку найбільших імпортерів китайської продукції для авіаційного сектора в січні-квітні 2024 року.

Теги:   Китай експорт контроль обладнання технологія авіаційна промисловость Переглядів:   163

Читайте також:

26.07

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає Україну в серпні

26.07

Freeport збільшила чистий прибуток і виручку в II кварталі

26.07

АМКУ оштрафував київський завод "Росинка", "Київський БКК" і "Київхліб" майже 1 млн грн