Компании

все компании

ФДМ виставив на приватизацію Шабалинівський спиртзавод

7 травня 2024 року, 17:59
Фонд державного майна (ФДМ) України виставив на приватизацію Шабалинівський спиртовий завод у Чернігівській області.

«Цей об'єкт - перспективний браунфілд, який очікує свого інвестора для відновлення. Приватизація заводу відкриває можливості для розвитку промислового майданчика з уже наявною інфраструктурою", - повідомив голова ФДМ Віталій Коваль у Telegram.

Згідно з повідомленням, завод розташований у селі Іванівка Ніжинського району, поруч з озером та автодорогами М-02 і Т-2523.

До складу єдиного майнового комплексу входять 51 об'єкт нерухомого майна (12,312 тис. кв. м), дві земельні ділянки площею 56,46 га, три автомобілі та 250 одиниць рухомого майна (обладнання, меблі тощо).

Новий власник зобов'язаний погасити наявну заборгованість підприємства із зарплати в розмірі 552 тис. грн і перед бюджетом - 21,17 млн грн. Умови продажу передбачають збереження робочих місць протягом шести місяців.

Стартова ціна лота - 959,1 тис. грн (без ПДВ).

Онлайн-аукціон відбудеться 16 травня в системі «Прозорро.Продажі». Прийом пропозицій - до 15 травня включно.

«Приватизація ДП “Шабалинівський спиртовий завод” - шанс для інвестора реалізувати свої бізнес-ідеї на базі наявних виробничих потужностей та інфраструктури. Новий власник зможе диверсифікувати напрямки діяльності та створити додану вартість", - упевнений голова ФДМ.

За інформацією Фонду, спиртзаводи - одні з найпопулярніших активів малої приватизації. З вересня 2022 року ФДМ продав 14 спиртзаводів і залучив 965 млн грн до держбюджету - у середньому вартість кожного об'єкта на аукціоні зростала втричі.

ФДМ планував 2023 року повністю завершити приватизацію підприємств спиртової галузі, для чого планувалося провести онлайн-аукціони з продажу 26 спиртзаводів по всій країні. Однак низка з них не відбулися.




Просмотров: 155
Другие новости