Компании

все компании

Colgate-Palmolive збільшила чистий прибуток у 1,8 раза

29 квітня 2024 року, 17:36
Американський виробник споживчих товарів Colgate-Palmolive Co. у першому кварталі 2024 року збільшив чистий прибуток у 1,8 раза, при цьому виручка перевищила очікування експертів, як і скоригований прибуток.

Як повідомляють у пресрелізі компанії, чистий прибуток у січні-березні становив $683 млн, або 83 центи в розрахунку на акцію, порівняно з $372 млн, або 45 центами на акцію, за аналогічний період роком раніше.

Скоригований прибуток становив 86 центів на акцію, збільшившись на 18%, за середнього прогнозу аналітиків, опитаних FactSet, на рівні 81 цента.

Квартальна виручка зросла на 6,2%, до $5,07 млрд. Аналітики оцінювали її в $4,96 млрд.

У Північній Америці продажі компанії збільшилися в минулому кварталі на 4%, у Латинській Америці - на 16,5%, у Європі - на 9,5%. Тим часом в Африці та Євразії продажі скоротилися на 4,5%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - на 1,5%.

Виручка підрозділу Hill's, що виробляє корми для тварин, підвищилася на 3,9%. На цей підрозділ припадає 22% сукупної виручки компанії.

Компанія також підвищила річний прогноз зростання виручки до 2-5% з 1-4%. Зростання чистого прибутку в розрахунку на акцію, як і раніше, очікується на рівні не менше 10%, скоригованого - 4-9% (mid to high-single-digit).

Котирування акцій Colgate-Palmolive під час попередніх торгів у п'ятницю зростають на 1,6%.

Colgate-Palmolive присутня більш ніж у 200 країнах і регіонах світу. Випускає широкий спектр продукції: засоби для догляду за порожниною рота (зубні пасти та зубні щітки Colgate, ополіскувач для порожнини рота Plax), засоби для догляду за тілом (гелі для душу, піна для ванни, мило та шампуні Palmolive, дезодоранти Lady Speed Stick і Mennen Speed Stick, засоби для гоління Mennen), корм для домашніх тварин Hill's.






Просмотров: 147
Другие новости