Компании

все компании

Парламент Швейцарії схвалив виділення Україні $5,5 млрд

26 квітня 2024 року, 11:52
У четвер увечері парламентський комітет Швейцарії проголосував за виділення 5 млрд швейцарських франків ($5,5 млрд) на допомогу Україні, повідомляє Reuters.

«Швейцарський парламентський комітет у четвер пізно ввечері проголосував за виділення 5 млрд швейцарських франків ($5,5 млрд) на допомогу Україні в рамках ширшого пакета, спрямованого на підвищення обороноздатності нейтральної Швейцарії. Підтриманий законодавцями від ліво- і правоцентристських партій комітет із безпеки верхньої палати парламенту схвалив пакет, що передбачає виділення 10,1 мільярда франків додаткових коштів для армії, поряд із сумою для України", - йдеться в повідомленні.

План ухвалили 8 голосами проти 5, при цьому праві партії виступили проти. Зазначається, що йому належить пройти низку парламентських перешкод, перш ніж план стане законом.

«У заяві парламенту йдеться про те, що багатомільярдний пакет був задуманий як надзвичайний внесок у забезпечення безпеки Швейцарії та “миру в Європі” у зв'язку з війною, яку Росія веде проти України», - наголошується в повідомленні.

У парламенті також заявили, що українська частина пакета спрямована на підтримку реконструкції і ремонту повсякденної інфраструктури, необхідної для життя в Україні.




Просмотров: 107
Другие новости