ЄС відправляє Україні ще 40 генераторів

Ринки Енергетика 30.11.2022    14:11 Європейський союз надішле в Україну в рамках підтримки 40 генераторів на додачу до вже поставлених 550, повідомив глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель.

"Росія намагається зламати бойовий дух України, завдаючи ударів по енергетичній інфраструктурі та використовуючи зиму як зброю війни проти мирних жителів. На зустрічі G7 ми координуємо нашу підтримку; ЄС відправляє 40 генераторів на додачу до 550, уже наданих через механізм європейського цивільного захисту та операцій з надання гуманітарної допомоги", - написав Боррель у Твіттер у середу.

Як повідомлялося, Європейська комісія повідомила про підготовку до відправлення в Україну через Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС 200 середніх трансформаторів і великого автотрансформатора з Литви, середнього автотрансформатора з Латвії та 40 важких генераторів із розташованого в Румунії резерву ЄК (rescEU). Згідно з повідомленням, кожен із генераторів може забезпечити безперебійним живленням невелику або середню лікарню.

ЄК також додатково працює над новим енергетичним хабом rescEU в Польщі, щоб надати допомогу від третіх сторін і сприяти її скоординованому доставленню в Україну, зокрема з партнерами з G7.
Теги:   ЄС генератор Переглядів:   250

Читайте також:

15.06

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами зріс у 1,2 раза - Держстат

15.06

Apple очолила список найдорожчих брендів світу 3-й рік поспіль

15.06

Парламент ПАР переобрав Сіріла Рамафосу на посаду президента країни