Ринки акцій найбільших держав АТР зросли у п'ятницю

Ринки 05.08.2022    17:30 Ринки акцій найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону у п'ятницю зросли.

Інвестори чекають на вихід новин про стан ринку праці США - свіжі дані про безробіття будуть оприлюднені ввечері. Опитані Trading Economics аналітики прогнозують, що її рівень у липні не змінився – 3,6%. При цьому передбачається, що кількість робочих місць збільшилась на 250 тис. після зростання на 372 тис. у червні.

"Ймовірно, особлива увага приділятиметься стійкості зростання кількості робочих місць" після різкого зростання кількості звернень за допомогою з безробіття, вважає Андерсон Алвес з ActivTrades.

Слабкі показники можуть спонукати Федеральну резервну систему США до уповільнення агресивного підвищення процентних ставок. Американський ЦБ зараз намагається вирішити непросте завдання - уповільнити рекордну за 40 років інфляцію, не спричинивши рецесії в країні.

Крім того, у вихідні Китай опублікує дані про зовнішньоторговельний обіг та зміну валютних резервів у липні.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів збільшився на 1,2%, гонконгський Hang Seng піднявся за підсумками третьої сесії поспіль – на 0,1%.
Найбільше на Гонконзькій фондовій біржі подорожчали акції логістичної компанії Orient Overseas (+7,2%), а також представників напівпровідникової галузі Semiconductor Manufacturing International Corp. (+7,1%) та Sunny Optical Technology Group Co. (+5%).

Падіння котирувань показали папери автовиробників Geely (-2,1%) та BYD (-1,2%), а також нафтових PetroChina (-2,3%) та CNOOC (-1,3%).

Лідер у сфері онлайн-торгівлі країни Alibaba Group Holding Ltd. напередодні повідомив про скорочення чистого прибутку вдвічі у квітні-червні. При цьому виторг знизився на 0,1%, що стало першим скороченням показника з моменту виходу компанії на відкритий ринок. Акції Alibaba подешевшали на 2,2%.

Папери іншого інтернет-гіганта Tencent Holdings втратили 1,4%. Компанія заявила, що вивчає можливість збільшення своєї частки у французькому розробнику комп'ютерних ігор Ubisoft Entertainment SA. За даними західних ЗМІ, Tencent хоче стати найбільшим акціонером Ubisoft і готова заплатити за акції компанії вдвічі більше, ніж поточні котирування.

Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,9% - до максимуму за два місяці, при цьому зростання продемонстрували практично всі галузеві сектори.

Ціна паперів Kikkoman Corp. злетіла на 9,3%, ставши лідером підйому. Виробник соєвого соусу у квітні-червні збільшив чистий прибуток на 4,5% - до 12,13 млрд ієн ($91,2 млн), що перевершило середній прогноз аналітиків у 10,1 млрд ієн. Виручка підвищилася на 19% і досягла 147,75 млрд ієн. Компанія планує за підсумками фінроку, що завершиться у березні 2023 року, наростити чистий прибуток на 4,6%, виручку – на 16%.

Також у п'ятницю подорожчали акції таких великих компаній, як Nippon Steel Corp. (+8,3%), Marubeni (+5,8%), Nintendo (+3,1%), Toyota Motor (+1,5%), Fast Retailing (+1,3%) та Sony Group (+ 1,8%).

Споживчі витрати в Японії в червні зросли на 3,5% відносно того ж місяця минулого року, що виявилося значно вищим за середній прогноз аналітиків у 1,5%. Це перше піднесення показника з лютого.

Південнокорейський індекс Kospi піднявся протягом дня на 0,7%.

Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. не змінилася, тоді як папери автовиробника Hyundai Motor подешевшали на 1%.

Австралійський S&P/ASX 200 виріс на 0,6% слідом за акціями компаній, що добувають золото та інші метали, при цьому індикатор завершив "у плюсі" третій тиждень поспіль.

Ринкова вартість найбільших гірничодобувних компаній світу BHP та Rio Tinto підвищилася на 1,7% та 2,6% відповідно. Папери Newcrest Mining додали в ціні 0,7%, Northern Star Resources – 3,1%, Evolution Mining – 3,4%.

Після зниження котирувань нафти подешевшали акції нафтовиробників, включаючи Woodside Energy (-1,3%) і Santos Ltd (-0,7%).
Теги:   АТР акція Переглядів:   361

Читайте також:

16.06

В Україні в неділю очікується погіршення погодних умов

16.06

Експортно-кредитне агентство в травні підтримало 1,23 млрд грн експорту

16.06

"Хмельницькобленерго" оголосило тендер на ОСЦПВ