Компании

все компании

МОЗ завершило перевірку ВВК у Києві

28 березня 2024 року, 08:28
Міністерство охорони здоров'я України завершило перевірку роботи 10 позаштатних військово-лікарських комісій (ЛЛК) при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки в Києві.

Як повідомляють на сайті МОЗ, під час перевірки відомство встановило наявність практики "живих черг" у ВЛК, у частині комісій організовано записи тільки на перший візит, графік роботи ВЛК неоптимальний (більшість комісій працюють тільки до 14:30-16:00 у будні.

При цьому направлення на дообстеження часто видаються за одноосібним рішенням лікаря без узгодження з головою ВЛК, у лікарів, які нещодавно працюють у складі ВЛК виникають труднощі з постановкою певних діагнозів військовозобов'язаним.

МОЗ також виявило, що через брак досвіду членів ВЛК трапляються недоліки у веденні документації, бувають випадки, коли в експертних документах пишуть клінічні діагнози, а не експертні.

Крім того, МОЗ виявило невідповідність норм роботи спеціалістів, коли одночасно проводиться огляд військовозобов'язаних у загальному кабінеті хірургом, дерматологом та офтальмологом. Також у багатьох комісіях проводиться одночасний огляд призовників і військовозобов'язаних, що "спричиняє додаткове навантаження".

За підсумками перевірки буде проведено оцінку навантаження на роботу ВЛК, за необхідності буде визначено додаткові медустанови для проведення медоглядів або буде подовжено графіки їхньої роботи.

МОЗ також наголошує на необхідності дотримання термінів проходження медкомісії.

"Середній термін проходження ВЛК становить два-три дні, тож особливу увагу звертатимуть на комісії, де цих термінів систематично не дотримуються", - наголосили в МОЗ.

Відомство нагадало, що перевірку роботи ВВК буде продовжено в інших областях.

Перевірки ВВК у Києві було проведено на виконання рішення РНБО від 1 березня.

Як повідомлялося, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що ЛКК у Києві затягували терміни проведення комісії, працювали неповний день і в них були відсутні електронні черги. Він також повідомив, що, згідно з нормами, під час проходження ЛКК на кожного пацієнта в системі електронної охорони здоров'я відкривається електронний медичний запис, який має бути закритий протягом чотирьох днів. Водночас у деяких клініках, законтрактованих для проведення ЛКК, зокрема в Києві, такі записи залишалися відкритими протягом 10 днів і більше.






Просмотров: 101
Другие новости