Компании

все компании

ЄБРР покриє до 50% ризику за новими кредитами Укрексімбанку на EUR40 млн

28 березня 2024 року, 10:18
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть гарантію на EUR10 млн державному Укрексімбанку, що дасть змогу перекрити до 50% ризику за нововиданими кредитами на загальну суму в еквіваленті EUR40 млн, повідомив ЄБРР у середу.

"Гарантія розширить можливості Укрексімбанку з надання вкрай необхідного кредитного фінансування українським компаніям, що працюють у таких критично важливих галузях, як сільське господарство, виробництво, будівництво, транспорт і фармацевтика", - зазначив міжнародний банк.

Уточнюється, що його рада директорів затвердила цей проєкт 26 січня, а США нададуть через Спеціальний фонд кризового реагування покриття ризику першої втрати для часткового пом'якшення ризику, пов'язаного з новою угодою.

Проєкт також включає субліміт EUR8 млн, або 20% від портфеля, що покривається, для фінансування довгострокових капіталовкладень мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП) з метою модернізації технологій та обладнання відповідно до стандартів ЄС, включно з інвестиціями в "зелені" технології (на це відведено 70% від субліміту), а також підвищення своєї конкурентоспроможності.

"Субпозичальники, які відповідають вимогам, також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та грантову підтримку у вигляді інвестиційних стимулів після завершення інвестиційних проєктів", - зазначає ЄБРР.

За його даними, загальний обсяг нового фінансування, підтриманого за допомогою таких гарантій, від початку повномасштабної війни Росії проти України становив близько EUR900 млн станом на кінець 2023 року.

Згідно з даними Національного банку України, станом на 1 лютого 2024 року за розміром загальних активів Укрексімбанк посідав 3-тє місце (274,65 млрд грн) серед 63 банків, що діють у країні. Головний офіс держбанку розташований у Києві. Фінустанова має 50 відділень по всій країні, а також два представництва в Лондоні та Нью-Йорку.






Просмотров: 110
Другие новости