Компании

все компании

"Каметсталь" реалізував проект стабілізації тиску коксового газу для підвищення енергоефективності

27 березня 2024 року, 16:10
Завод "Каметсталь" гірничо-металургійної групи "Метінвест", створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.), реалізував інвестиційний проект стабілізації тиску коксового газу в системі підприємства для підвищення енергоефективності та енергонезалежності.

Згідно з прес-релізом, на "Каметсталі" було реалізовано інвестиційний проєкт, спрямований на стабілізацію тиску коксового газу в системі комбінату в рамках впровадження сучасних технологій для підвищення економічної ефективності та енергетичної незалежності підприємства.

При цьому уточнюється, що на майданчику енергосилового цеху підприємства завершили комплексні випробування установки системи накопичення коксового газу в газозбірниках з можливістю повернення в газову систему комбінату. В основі проєкту - сучасна технологія збору надлишкового коксового газу, що виникає в мережі в процесі виробництва коксу, в м'які резервуари-газгольдери, щоб використовувати його для потреб підприємства.

До інфраструктури нового комплексу, окрім майданчика обладнання системи стабілізації тиску, на якому встановлено безпосередньо два м'які газгольдери - кожен об'ємом наповнення майже 580 кубічних метрів газу, також входять компресорна будівля, де працюють два турбокомпресори для перекачки газу та один повітряний компресор, вузол збирання конденсату, технологічні мережі та інше обладнання.

І підкреслюється, що використання м'яких синтетичних газозбірників - новітній підхід до питання накопичення газу. Серед їхніх переваг над металевими насамперед економічний і менш трудомісткий етап встановлення, а також поліпшення умов праці персоналу під час обслуговування в процесі експлуатації. Робота газонакопичувального комплексу повністю автоматизована і забезпечена превентивною системою технологічної безпеки.

"Реалізація цього інвестпроєкту - черговий крок підприємства і компанії до пріоритетної мети - стабільного виробництва продукції. У перспективі робота установки накопичення коксового газу дасть нам змогу ефективніше використовувати цей висококалорійний газ, не втрачаючи його надлишкові обсяги. А це можливість бути більш енергонезалежними в рамках потреб підприємства і підвищувати ефективність виробничих процесів", - пояснив директор з капітального будівництва та інвестицій Михайло Коптєв.

"Каметсталь" створено на базі ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ) і ЦМК ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК).

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належало 100% акцій ДКХЗ.




Просмотров: 163
Другие новости