Компании

все компании

International Paper пропонує купити DS Smith за $7 млрд

27 березня 2024 року, 16:28
Американська International Paper Co. зробила пропозицію про купівлю британського виробника пакувальних матеріалів DS Smith, яка оцінює його в 5,72 млрд фунтів стерлінгів ($7,2 млрд), повідомлять західні ЗМІ.

International Paper пропонує по 0,1285 своєї акції за кожну акцію DS Smith.

Якщо угоду буде укладено, акціонерам DS Smith належатиме 33,8% об'єднаної компанії.

Виходячи з котирувань на закриття торгів у вівторок, International Paper у грошовому вираженні пропонує акціонерам DS Smith по 4,15 фунта. Така ціна являє собою премію в 48% до вартості акцій британської компанії на закриття торгів 7 лютого, коли вона отримала пропозицію від іншого потенційного покупця - Mondi.

Раніше цього місяця DS Smith і Mondi досягли попередньої угоди, в рамках якої Mondi купує DS Smith за 5,14 млрд фунтів, причому угоду також планується оплатити акціями. Після завершення угоди акціонерам Mondi належало б 54% об'єднаної компанії.

Котирування акцій DS Smith підскочили на 7,5% під час торгів у Лондоні в середу. Ринкова вартість компанії за останні три місяці зросла на 24% (до 4,8 млрд фунтів), тоді як фондовий ринок FTSE 100 додав 2,4%.

Ціна паперів International Paper під час попередніх торгів піднімається на 0,6%. Капіталізація компанії за три місяці збільшилася на 4,7% (до $14,15 млрд) порівняно з підйомом фондового індексу S&P 500 на 8,8%.

International Paper - найбільший у світі виробник целюлозно-паперової продукції. Компанія спеціалізується на випуску упаковки з гофрованого картону, а також целюлози для підгузків, паперових серветок та інших товарів особистої гігієни. Виробничі потужності компанії розташовуються в Північній і Латинській Америці, Північній Африці та Європі.






Просмотров: 124
Другие новости