Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

27 березня 2024 року, 11:18
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки на торгах у середу.

Японський ринок зростає на тлі ослаблення ієни, Китай і Гонконг знижуються слідом за котируваннями акцій технологічних компаній.

Індекс Nikkei 225 додає 1,2% під час торгів. Курс ієни до долара в середу сягнув мінімуму з 1990 року у зв'язку з очікуваннями, що Банк Японії не поспішатиме з подальшим підйомом ключової ставки після її нещодавнього виведення з негативної зони.

Вартість долара під час сесії піднімалася до 151,97 ієни.

Член ради керівників японського ЦБ Наокі Тамура заявив у середу, що політика регулятора залишатиметься стимулюючою в осяжному майбутньому. Він дав зрозуміти, що підтримує поступове підвищення ставки.

Акції Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. додають у ціні 0,9% під час торгів, Toyota Motor - 0,6%, Tokyo Electron - 1,9%, Fast Retailing - 2%. Водночас дешевшають акції Socionext (-3%), Kawasaki Kisen Kaisha (-0,1%)/.

Фондовий Shanghai Composite втрачає 0,7%, гонконгський Hang Seng - 1,1%.

Акції Alibaba Group Holding Ltd. подешевшали на 2,5% під час торгів. Напередодні китайський інтернет-гігант повідомив, що не виводитиме на IPO логістичну "дочку" - Cainiao Smart Logistics Network. Cainiao відкликала заявку на проведення IPO в Гонконзі.

Alibaba, що володіє приблизно 63,7% Cainiao, має намір викупити у міноритарних акціонерів акції логістичної "дочки", що залишилися, загальна вартість яких оцінюється в суму до $3,75 млрд.

Папери BYD Co. Ltd. у Гонконзі подешевшали на 6%. Провідний китайський виробник автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) збільшив чистий прибуток у четвертому кварталі 2023 року на 19%, мінімальними темпами з першого кварталу 2022 року.

У вівторок Китай подав скаргу на США до Світової організації торгівлі (СОТ), заявивши, що в рамках чинного в країні законопроєкту Inflation Protection Act (IRA) Штати субсидують виробництво електромобілів, унеможливлюючи водночас доступ китайських продуктів на ринок, що є порушенням правил конкуренції. Скаргу подано з метою захисту інтересів китайських виробників електромобілів і захисту глобальної конкуренції, йдеться в повідомленні Мінторгу КНР, яке цитує агентство "Сіньхуа".

Серед лідерів зниження в Гонконзі в середу - акції China Mengniu Dairy (-7,9%), Baidu Inc. (-4,8%), Citic Ltd. (-6,5%).

У материковому Китаї дешевшають акції Zhongji Innolight (-1,8%), Dawning Information (-1,4%), Foxconn Industrial (-3,9%).

Південнокорейський фондовий індекс KOSPI втрачає 0,1%, австралійський S&P/ASX 200 додав 0,5%.




Просмотров: 81
Другие новости