Компании

все компании

Зростання економіки Азії прискориться до 4,5%

26 березня 2024 року, 17:38
Зростання економіки Азії у 2024 році становитиме близько 4,5%, що перевищить минулорічний показник, ідеться в доповіді, представленій у рамках Боаоського азіатського форуму (БАФ).

Зазначається, що Азія продовжить залишатися регіоном світу, який робить найзначніший внесок у глобальне економічне піднесення.

Хоча азіатська економіка стикається з різними зовнішніми викликами, вона, як і раніше, зберігатиме відносно високі темпи зростання, підтримувані досить високим споживчим попитом і активною фінансовою політикою, цитує доповідь агентство "Сіньхуа".

Підйом ВВП держав південної частини Азії прискориться цьогоріч до 5,8% порівняно з 5,4% у 2023 році, західної частини - до 3,5% з 2,5%. На сході регіону темпи зростання збережуться на рівні 4,3%. Тим часом у Центральній Азії темпи підвищення сповільняться до 4,3% з 4,5% торік.

"З погляду паритету купівельної спроможності, очікується, що ВВП Азії за підсумками року становитиме 49% від світового, що буде на 0,5 в.п. більше, ніж у 2023 році", - зазначається в документі.

Автори доповіді вважають, що у сфері торгівлі та інвестицій Азії вдасться змінити негативну динаміку минулого року на тлі прискорення розвитку цифрової торгівлі, відновлення туризму в регіоні, безперервного поліпшення економічних і торговельних механізмів.

Тим часом відносно повільне зростання зайнятості в густонаселених районах сходу і півдня Азії може сповільнити поліпшення цього показника в регіоні загалом. "Але загальний рівень безробіття в Азії, як очікується, залишиться нижчим за загальносвітовий рівень", - йдеться в доповіді.

Також прогнозується, що загалом інфляційний тиск у більшості азійських економік ще більше ослабне у 2024 році.

Цього року БАФ, який проходить із 26 до 29 березня в місті Боао на острові Хайнань, залучив близько 2 тис. учасників із понад 60 країн. Основною метою форуму є сприяння економічній інтеграції в Азії.






Просмотров: 164
Другие новости