Компании

все компании

Литва, Чехія, Латвія та Естонія пропонують Брюсселю заборонити імпорт з РФ брухту чорних металів, міді та алюмінію

26 березня 2024 року, 15:28
Чотири країни ЄС - Литва, Чехія, Латвія та Естонія - пропонують Брюсселю заборонити ввезення з Росії відходів і брухту чорних металів, міді та алюмінію.

Таку пропозицію було презентовано на засіданні Ради з питань довкілля Європейського союзу, що відбулося 25 березня, повідомило міністерство довкілля Литви.

"Литва пропонує Європейській комісії оцінити всі можливості на рівні ЄС і внести пропозицію щодо зупинення імпорту відходів із Росії до ЄС або дозволити державам-членам вживати односторонніх обмежувальних заходів. Ми вважаємо, що такий імпорт сприяє фінансуванню війни Росії проти України і має бути припинений", - заявила на засіданні ради заступник постійного представника Литви при ЄС, посол Юрга Каспутене.

За даними міністерства довкілля, у 2022-2023 рр. з РФ до ЄС було імпортовано відходів і брухту чорних металів, міді та алюмінію на суму понад 118 млн євро. Більша частина цього імпорту йде через Литву.

За даними міністерства, транскордонне транспортування відходів регулюється Базельською конвенцією та Положенням про транспортування відходів, тому окремі держави-члени не можуть в односторонньому порядку забороняти або обмежувати такий імпорт.






Просмотров: 120
Другие новости