Компании

все компании

Долар слабко знижується до євро і фунта, стабілізувався до ієни

26 березня 2024 року, 12:09
Курс долара США помірно опускається до євро і фунта стерлінгів вранці у вівторок, проте стабілізувався в парі з єною на заявах глави японського Мінфіну.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), знизився на 0,08%, ширший WSJ Dollar Index - на 0,05%.

Вартість долара в парі з ієною за даними на 8:23 кв становила 151,34 ієни порівняно зі 151,42 ієни за підсумками попередньої сесії.

Міністр фінансів Японії Сюн'їті Судзукі у вівторок заявив, що він не виключає жодних заходів для подолання слабкості ієни, додавши, що надмірна волатильність валюти підвищує невизначеність для бізнесу й економіки загалом.

Японська валюта впала в парі з доларом на 7,3% з початку року. Падіння посилилося після того, як Банк Японії підвищив ключову ставку і відмовився від політики таргетування прибутковості держоблігацій.

Днем раніше заступник міністра фінансів Японії Масато Канда зазначив, що слабкість ієни не відображає фундаментальні показники. Він назвав недавнє падіння спекулятивним і висловив готовність вжити заходів у разі потреби.

Пара євро/долар торгується на рівні $1,0850 порівняно з $1,0839 на закриття попередньої сесії, євро додає менше 0,1%.

Курс фунта до долара також зростає приблизно на 0,1% і становить $1,2648 проти $1,2635 за підсумками торгів у понеділок.






Просмотров: 85
Другие новости