Компании

все компании

Прямі іноземні інвестиції Франції та Іспанії в Китай у січні-лютому зросли в 5-7 разів

22 березня 2024 року, 16:45
Обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ, FDI) в економіку материкового Китаю в січні-лютому 2024 року зменшився на 19,9% порівняно з тим самим періодом минулого року і становив 215,1 млрд юанів ($30 млрд), за даними міністерства торгівлі країни.

Зокрема, приплив іноземних інвестицій у високотехнологічному секторі підвищився на 10,1% - до 28,27 млрд юанів.
При цьому, прямі іноземні інвестиції Франції в КНР у січні-лютому зросли в 6,9 раза в річному вираженні, Іспанії - в 5 разів, Німеччини - в 2,4 раза.
За два місяці в країні було зареєстровано 7,16 тис. нових підприємств за участю іноземного капіталу, що на 34,9% більше за показник за січень-лютий 2023 року, наводить дані відомства агентство "Сіньхуа".

"Зростання на 34,9% є найвищим за останні п'ять років. Це свідчить про те, що транснаціональні корпорації, як і раніше, з оптимізмом ставляться до можливостей розвитку китайського ринку, - заявив представник міністерства агентству. - Незважаючи на скорочення обсягу фактично використаних ПІІ за перші два місяці, це третій за величиною показник за останні десять років".

"Наразі сприятливі фактори для залучення іноземних інвестицій у Китай переважують несприятливі, а перспективи інвестування, як і раніше, залишаються блискучими", - додав представник міністерства.

Як повідомлялося, обсяг ПІІ за підсумками 2023 року знизився на 8% і становив 1,13 трлн юанів.

По материалам: агентство "Сіньхуа"





Просмотров: 194
Другие новости