Компании

все компании

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви - Chainalysis

19 березня 2024 року, 21:22
Прибуток від інвестицій у криптоактиви українських інвесторів у 2023 році досяг $850 млн, свідчать дані дослідження аналітичної компанії Chainalysis.

"Криптосектор має великий інвестиційний потенціал, і його легалізація в Україні сприятиме піднесенню нашої економіки та притоку капіталу, вкрай необхідного в умовах війни", - прокоментував оприлюднені результати заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Згідно з дослідженням, Україна посіла 12 місце в глобальному рейтингу країн за обсягом доходів, отриманих від інвестицій у криптоактиви, обігнавши за цим показником Бразилію, Японію і Канаду.

"Ми активно працюємо для створення сприятливого регуляторного ландшафту для компаній та інвесторів на цьому ринку", - зазначив Борняков, нагадавши про зареєстрований у Раді законопроєкт про віртуальні активи №10225-1.

Він передбачає поступове підвищення базової ставки: 5% - протягом перших трьох років, 9% - п'яти наступних і від 18% далі. При цьому з "Дія.City" інвестор зможе вибрати між 18%-вим податком на фінрезультат і податком у 9% на виведений капітал.

Водночас голова профільного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає малоймовірним затвердження пільгового оподаткування для криптоактивів. За його словами, набагато більш імовірним є затвердження моделі, аналогічної оподаткуванню доходів від цінних паперів.




Просмотров: 642
Другие новости