Компании

все компании

Ринки акцій АТР зросли на хорошій статистиці та звітностях

18 березня 2024 року, 15:29
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону розпочали тиждень на позитивній ноті, зокрема завдяки хорошим новинам з Китаю.

Промислове виробництво в КНР у січні-лютому збільшилося на 7% порівняно з тим самим періодом минулого року, за даними Державного статистичного управління (ДСУ).

Таким чином, темпи зростання прискорилися порівняно з 6,8% у грудні і стали максимальними майже за два роки. При цьому підйом перевершив середній прогноз опитаних Trading Economics аналітиків, що становив 5%.

Роздрібні продажі в КНР у січні-лютому збільшилися на 5,5% у річному вираженні. Зростання було відзначено за підсумками 13-го місяця поспіль. При цьому підйом виявився вищим за очікування експертів у 5,2%.

ДСУ традиційно публікує економічні показники за січень-лютий разом, щоб уникнути спотворення даних з урахуванням тривалих свят з нагоди Нового року за місячним календарем, які можуть потрапляти як на січень, так і на лютий.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів піднявся на 1%, гонконгський Hang Seng - на 0,1%.

Акції China Resources Beer подорожчали на 4,6%. Пивоварна компанія у 2023 році збільшила чистий прибуток на 18,7% завдяки зростанню продажів, а також оголосила про виплату спеціальних дивідендів.

Також істотний підйом на Гонконгській фондовій біржі показали папери автомобільної BYD - на 3,1%, виробника споживчої електроніки Xiaomi (SPB: 1810) - на 2,8%, ритейлера JD.com Inc. - на 2,7%, чипмейкера Sunny Optical Technology Group - на 3,6%.

Вартість Dongfeng Motor злетіла на 15,4% після того, як автовиробник оголосив про викуп значного обсягу своїх акцій за останній місяць.

Котирування акцій XPeng підскочили на 7,1% після повідомлення компанії про те, що у квітні вона представить новий бренд дешевших електромобілів.

При цьому найзначніше подешевшали папери автомобільної Li Auto - на 5,6%, девелоперів Longfor і Henderson Land Development - на 4,6% і 3,9% відповідно, виробника спортивної продукції Li Ning - на 3,6%, страховика AIA - на 3,2%, розробника ігор Netease Inc. - на 2,3%.

Японський індекс Nikkei 225 за день підскочив на 2,7%.

Найсуттєвіше підвищення продемонстрували котирування акцій інтернет-компанії Rakuten і виробника електродвигунів Nidec - на 7,4% і 6% відповідно.

Також зросла ціна паперів представників високотехнологічної галузі, включаючи Lasertec Corp. - на 6%, Advantest Corp. - на 3,9%, Tokyo Electron - на 3,8%, Screen Holdings - на 4,4%, Sumco Corp. - на 1,7%.

Південнокорейський індекс Kospi до 7:29 кв збільшився на 0,6%.

У тому числі подорожчали акції виробників акумуляторів: LG Energy Solution - на 2,3%, Samsung SDI - на 4,5% і SK Innovation - на 4,7%.

Котирування паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросли на 0,7%, сталеливарної Posco - на 1%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 піднявся за день менш ніж на 0,1%.

Акції виробника електроенергії з геотермальних джерел Mercury NZ підскочили в ціні на 6,3% і стали лідером зростання серед компонентів індексу.

Крім цього, піднялася вартість провідних банків країни: Commonwealth Bank - на 0,8%, Westpac Banking - на 0,5%, National Australia Bank - на 0,7%, ANZ Group - на 0,6% і Macquarie Group - на 0,4%.

Котирування найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP за підсумками торгів не змінилися, тоді як конкуруючої Rio Tinto - підвищилися на 0,5%.



теги: АТР, акція



Просмотров: 101
Другие новости