Компании

все компании

Індія продовжує нарощувати купівлю золота

17 березня 2024 року, 22:44
Індія в лютому 2023 року імпортувала золота на $6,15 млрд, йдеться в матеріалах міністерства торгівлі та промисловості країни.

Це у 2,3 раза більше, ніж у лютому минулого року, у 3,2 раза перевищує показник січня поточного і загалом приблизно вдвічі більше традиційних середньомісячних рівнів.

При цьому, прогнозує президент India Bullion and Jewellers Association Прітхвірадж Котарі, у березні імпорт може виявитися незначним через рекордно високі ціни на золото. "Споживачі не можуть перетравити поточний рівень цін. Якщо ціни залишаться такими ж високими, це вплине на попит у поточному весільному сезоні, - заявив він Reuters. - Банкам і афінажним підприємствам немає сенсу імпортувати".

Загалом у січні-лютому імпорт золота в Індію становив $8,06 млрд, що в 2,4 раза більше за результат відповідного періоду минулого року.

За підсумками 2023 року Індія імпортувала майже 744 тонни золота на $42,58 млрд. У натуральному вираженні обсяг зріс на 4%, у вартісному - на 16%.
Індія є одним із найбільших споживачів золота у світі, практично не виробляючи його сама.
Раніше аналітичний центр Experts Club представив огляд світових економік за останні десятиліття. Детальніше відео аналіз доступний тут - https://youtu.be/w5fF_GYyrIc?si=vsiB0zGYh0NI2tu0




Просмотров: 171
Другие новости