Компании

все компании

Державна програма кешбеку "Купуй українське" буде представлена після 28 березня

17 березня 2024 року, 16:36
Державна програма кешбеку "Купуй українське" на 100% готова, але буде презентована після 28 березня, повідомив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма на KIEF TALKS у п'ятницю.

"Деталі цієї програми я зараз не розповім. Не тому, що її немає. Вона виписана на всі 100%. Я б розповів, якби сьогодні було 28 березня. Якби відбулися пара міжнародних нарад, де можуть виникнути питання", - сказав Шурма.

Окреслюючи базові принципи, він вказав, що за купівлю локального товару люди отримуватимуть "гідний кешбек". При цьому методика, за якою товар можна буде віднести до категорії локального товару, також уже виписана.

Шурма уточнив, що програма передбачає обов'язковий безготівковий розрахунок із фіскальним чеком. Крім того, продавець має бути платником податку на загальній системі оподаткування.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський анонсував запуск програми кешбеку "Купуй українське", у межах якої громадяни України зможуть отримати компенсацію частини оплати за українські товари та послуги.

"За купівлю певних типів зроблених в Україні товарів і послуг громадяни України зможуть отримати повернення частини коштів на спеціальну картку", - пояснив президент.

У лютому перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що для напрацювання необхідних для імплементації програми документів знадобиться близько трьох місяців.

Раніше повідомлялося, держбюджет-2024 передбачає 45 млрд грн на різні програми підтримки бізнесу, проте програма кешбеку серед них відсутня. Крім того, за найбільшою з держпрограм - часткової компенсації відсоткової ставки "5-7-9" - наразі борг уряду, за даними ЗМІ, становить близько 7 млрд грн.

Торговельний дефіцит України 2023 року становив $37,7 млрд, переважно завдяки розширенню від'ємного сальдо торгівлі товарами: як завдяки зниженню експорту, так і збільшенню імпорту.




Просмотров: 171
Другие новости