Компании

все компании

Свинина в Україні подорожчала на 4,5-6%

15 березня 2024 року, 11:42
Закупівельні ціни на свиней забійних кондицій у середині березня зросли на 4,5-6%, повідомили в галузевій асоціації "Свинарі України".

"За підсумками торгів минулої п'ятниці, оператори переглянули ціни реалізації живця в середньому на 4,5-6% у бік зростання. Так, у всіх регіонах країни більшість товарних партій живця цього тижня закуповують по 65-66 грн/кг, хоча епізодично зустрічаються цінові пропозиції на рівні 67 грн/кг. Середньозважена ринкова позначка зупинилася на рівні 65,4 грн/кг, що на 4,7% вище за показник попереднього тижня", - зазначили аналітики.

Як додали в асоціації, думки операторів щодо подальшої цінової динаміки типово різняться. Частина м'ясопереробників очікують на зміну вектора руху цін, заявляючи про млявість реалізації, несприятливі для більш активного споживання погодні умови та початок передвеликоднього посту. Низка інших, навпаки, відзначають відносно рівномірні продажі, тому не припускають помітної зміни цін.

"Про профіцит кондиційної свинини поки що не йдеться: подекуди шириться інформація щодо активної пропозиції великовагових тварин з боку населення та/або дрібних ситуативних фермерів, однак ані за обсягами, ані за якістю, на думку низки заготівельників, така пропозиція суттєвої конкуренції промисловій свинині не складає", - резюмували в галузевому об'єднанні.

теги: свинина



Просмотров: 125
Другие новости