Компании

все компании

Харків оголосив закупівлю електробусів за EUR15 млн за кошти ЄІБ

15 березня 2024 року, 10:48
Харківська міськрада 13 березня оголосила тендер на закупівлю нових 12-метрових повністю низькопідлогових електробусів і зарядних станцій на суму до EUR15 млн з фінансуванням Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Згідно з оголошенням у додатку до Офіційного вісника ЄС, тендерні пропозиції приймаються до 30 квітня поточного року.

Пасажирський салон електробуса має містити по одному місцю для інвалідного візка і для дитячого візка; 4 місця для людей з обмеженою рухливістю.

Першу партію машин мають поставити не пізніше ніж через 12 місяців від дати отримання постачальником авансового платежу, а загалом термін контракту - 15 місяців.

Раніше в липні 2023 року мер Харкова Ігор Терехов зазначав, що за кошти ЄІБ планують придбати, орієнтовно, 30 електробусів.

Як повідомлялося, наприкінці лютого "Харківський метрополітен" спільно з ЄБРР оголосив тендер на закупівлю 17 нових п'ятивагонних метропоїздів із міжвагонними пасажирськими переходами. Пропозиції планують розкрити 17 квітня.

За інформацією Терехова, озвученою ним цього тижня, на закупівлю поїздів метро надано EUR100 млн.

Міста України поки що не експлуатують електробуси для комунальних пасажирських перевезень (у Львові експлуатується один електробус виробництва місцевого заводу "ЕлектронМаш").

Як повідомлялося, минулого тижня тендер за кошти ЄІБ на закупівлю 12-метрових електробусів із зарядними станціями на EUR9,84 млн скасувало Запоріжжя у зв'язку з відсутністю заявок (або відхиленням усіх). Тендер було оголошено влітку 2023 року і терміни розкриття пропозицій неодноразово переносили.

Крім того, поки невідома доля тендера на закупівлю електробусів Ужгородом на EUR3,9 млн, строки розкриття пропозицій у якому також переносили.

Тендери проводяться в рамках програми "Міський громадський транспорт України II", що фінансується ЄІБ і передбачає поставку екологічного транспорту (трамваїв, тролейбусів, електробусів) 18 містам країни




Просмотров: 142
Другие новости