Компании

все компании

Фондові індекси країн Європи показують помірне зростання під час торгів у п'ятницю

15 березня 2024 року, 15:21
Фондові індекси країн Західної Європи показують помірне зростання під час торгів у п'ятницю, інвестори починають готуватися до засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яке відбудеться наступного тижня.

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600 до 11:30 кв підвищився на 0,02% і становить 506,48 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 збільшився на 0,07%, німецький DAX - на 0,09%, французький CAC 40 - на 0,06%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,3% і 0,8% відповідно.

Березневе засідання Федрезерву завершиться наступної середи і супроводжуватиметься публікацією оновлених макроекономічних прогнозів і прогнозів керівництва ЦБ щодо подальшої траєкторії грошово-кредитної політики. Ринок практично впевнений у тому, що ключову процентну ставку буде збережено на попередньому рівні, а перше зниження відбудеться тільки в червні.

Також наступного тижня відбудуться засідання Банку Англії та Банку Японії.

Тим часом у п'ятницю стало відомо, що споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, в лютому збільшилися на 3,2% у річному вираженні. Попередні дані вказували на підйом на 3,1%, і опитані Trading Economics аналітики не очікували їх перегляду. У січні інфляція у Франції становила 3,4%.

В Італії річна інфляція в лютому становила 0,8%, а відносно січня споживчі ціни на змінилися. Експерти прогнозували підйом на 0,9% і 0,1% відповідно.

Капіталізація Swisscom піднімається на 2%. Швейцарська телекомунікаційна компанія оголосила про купівлю Vodafone Italia, італійського підрозділу британської Vodafone, за 8 млрд євро. Акції Vodafone дорожчають на 4,2%.

Ціна паперів німецького оператора служби доставки їжі HelloFresh SE підскочила на 7,3%. Компанія є лідером зростання в індексі Stoxx 600, незважаючи на новину про скорочення кількості активних клієнтів у четвертому кварталі на 6,6%.

У Франкфурті активне зростання демонструють акції Daimler Truck і Zalando (на 1,8%), у Парижі - папери автовиробників Stellantis і Renault (на 1,9% і 1,7% відповідно).




Просмотров: 127
Другие новости