Компании

все компании

Україна відновлює реєстрацію патентних повірених

14 березня 2024 року, 14:49
Міністерство економіки України повідомило про набрання чинності 11 березня свого наказу, яким затверджено нові правила реєстрації патентних повірених та здійснення ними своєї діяльності.

"Цього року після затвердження складу Атестаційної комісії УКРНОІВІ (Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій, укр. УКРНОІВІ), що виконує функції Національного органу інтелектуальної власності, нарешті буде відновлено розгляд заяв громадян, які висловили намір набути право на зайняття діяльністю патентних повірених, та здійснено їхню атестацію", - наводяться в релізі Мінекономіки слова заступника міністра Віталія Кіндратіва.

В українському реєстрі патентних повірених наразі 514 осіб без уточнення, чи здійснюють вони цю діяльність нині. Останні реєстрації датовані січнем 2017 року.

Мінекономіки уточнило, що всього наказом затверджено чотири документи. Це, зокрема, Положення про патентних повірених, яке визначає, хто такі патентні повірені, як вони діють, їхні права та обов'язки, Положення про Атестаційну та Апеляційну комісію, яке регулює розгляд заяв та скарг під час атестації патентних повірених, а також Положення про Державний реєстр патентних повірених, яке визначає процедуру актуалізації інформації щодо всіх зареєстрованих патентних повірених в Україні та можливість отримання безоплатного доступу до неї в електронній формі,

"З атестацією нових патентних повірених збільшиться кількість атестованих в Україні професіоналів у сфері інтелектуальної власності, які надають послуги в цій сфері та зможуть представляти інтереси національних інноваторів та іноземних інвесторів", - підсумувало Мінекономіки.




Просмотров: 109
Другие новости