Компании

все компании

Фондові індекси Японії та Південної Кореї зросли в четвер

14 березня 2024 року, 15:44
Фондові індекси Японії та Південної Кореї зросли в четвер, тоді як ринки акцій материкового Китаю, Гонконгу та Австралії продемонстрували негативну динаміку.

Японський індекс Nikkei 225 за підсумками торгів збільшився на 0,3%, при цьому він завершив "у плюсі" першу сесію з останніх чотирьох.

Істотне підвищення показали котирування акцій виробника будівельних матеріалів Mitsubishi Materials (+9,7%), електроенергетичних компаній Kansai Electric Power (+6,1%) і Tokyo Electric Power (+6,8%), а також виробників кольорових металів Sumitomo Metal Mining (+6,7%) і Mitsui Mining & Smelting (+4,6%).

Крім того, подорожчали акції автомобільних Nissan Motor (+2,2%) і Honda Motor (+1,1%), виробника споживчої електроніки Sony (+0,4%), інвестиційно-технологічної Softbank Group (+0,5%).

Тим часом ціна паперів технологічних компаній знизилася, зокрема Advantest Corp. - на 2,4%, Renesas Electronics - на 0,8%, Tokyo Electron - на 0,5%.

Південнокорейський індекс Kospi за день додав 0,9% і наблизився до максимального рівня за два роки на тлі повідомлень офіційних осіб про прихильність країни реформуванню фінансових ринків, пише Financial Times.

Зокрема, на цій новині подорожчали акції фінансових компаній, зокрема KB Financial Group (+1,4%), Shinhan Financial Group (+8,2%), Samsung Life (+2%), Hana Financial Group (+6,3%), Meritz Financial Group (+3,4%).

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 0,3%, автомобільної Hyundai Motor - на 1,2%.

Китайський індекс Shanghai Composite у четвер опустився на 0,2%, гонконгський Hang Seng - на 0,7%.

Лідерами зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі виступили акції медичних компаній WuXi AppTec (-12,1%) і Wuxi Biologics (-13,1%), а також виробника сонячних панелей Xinyi Solar (-6,4%).

Також подешевшали папери пивоварної компанії Budweiser Brewing Co. APAC - на 4,1%, чипмейкерів Sunny Optical Technology Group і Semiconductor Manufacturing International Corp. - на 2,9% і 2,3% відповідно, виробника комп'ютерів Lenovo - на 2,5%, ритейлера Alibaba - на 0,7%.

Вартість AIA впала на 4%. Страховик 2023 року збільшив чистий прибуток без урахування разових чинників на 15% - до $3,76 млрд, однак результат не виправдав очікувань аналітиків.

Водночас подорожчали акції виробника кольорових металів Zijin Mining Group - на 3,5%, девелопера China Resources Land - на 3,3%, Sino Biopharmaceutical - на 3,1%, нафтових China Petroleum & Chemical Corp. і PetroChina Co. - на 2,2% і 2,1% відповідно.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 опустився за день на 0,2%.

Лідерами падіння стали акції AVZ Minerals (-7,1%), Neuren Pharmaceuticals (-4,5%) і Paladin Energy (-4,4%).

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto піднялася на 2,7% і 1,9% відповідно.




Просмотров: 139
Другие новости