Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР не показують єдиної динамки у вівторок

12 березня 2024 року, 11:49
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динамки на торгах у вівторок: шанхайський і токійський індикатори помірно знижуються, тоді як індекси Гонконгу, Сеула і Сіднея зростають.

Увагу ринку спрямовано на дані про інфляцію в США, які буде опубліковано у вівторок і які можуть змінити прогнози щодо термінів зниження процентних ставок Федеральної резервної системи.

За оцінками опитаних Trading Economics аналітиків, споживчі ціни в Штатах у лютому зросли на 0,4% відносно попереднього місяця і на 3,1% у річному вираженні. У січні перший показник піднявся на 0,3%, другий - також на 3,1%.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite під час торгів втрачає 0,4%, гонконгський Hang Seng додає 2,5%.

У Гонконзі істотне зростання демонструють акції JD.Com (5,7%), Hansoh Pharmaceutical Group (5%) і China Resources Beer (4,5%).

Ринкова вартість Xiaomi підскочила на 6,6%, демонструючи рекордний підйом з березня минулого року після того, як компанія анонсувала перші поставки електромобілів уже цього місяця.

У Шанхаї папери Foxconn Industrial дешевшають на 4,2%, Dawning Information - на 3,1%, iSoftStone - на 1,7%, Accelink Technology - на 5,6%.

Капіталізація ZTE Corp. опускається на 2,7%, хоча китайський виробник телекомунікаційного обладнання за підсумками 2023 року збільшив чистий прибуток на 15,4% - до 9,33 млрд юанів ($1,3 млрд), а його виручка підвищилася на 1,1% і досягла 124,25 млрд юанів.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 опускається на 0,2%.

Ціна паперів Renesas Electronics Corp. знижується на 4,3%, Mitsui & Co. - на 4%, Keisei Electric Railway Co. - на 3,6%, Mitsubishi UFJ Financial Group - на 2,5%.

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 додає 0,1%, проте капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto опускається на 0,7% і 0,2% відповідно.

Південнокорейський індекс Kospi зростає на 0,5%.

Ринкова вартість корейського виробника мікрочіпів та електроніки Samsung Electronics збільшується на 0,8%, автовиробника Hyundai - знижується на 0,2%.




Просмотров: 121
Другие новости