Компании

все компании

Долар США стабільний до основних світових валют

11 березня 2024 року, 12:19
Курс долара США слабо змінюється до основних світових валют вранці в понеділок.

Розрахований ICE індекс DXY, що демонструє динаміку долара відносно шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), підвищується на 0,01%, ширший WSJ Dollar Index знижується на стільки ж.

Інвестори утримуються від великих угод напередодні публікації даних про інфляцію в США цього тижня, пише Trading Economics. Ця статистика може вплинути на перспективи грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС).

Американський центробанк ще недостатньо впевнений у тому, що зростання цін у країні стабільно рухається до цільових 2%, щоб знижувати відсоткові ставки, заявив глава ФРС Джером Пауелл у Конгресі минулого тижня.

На відсутність достатньої впевненості щодо інфляції вказала і президент Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард на пресконференції за підсумками засідання європейського регулятора, що відбулося минулого четверга.

При цьому Лагард відзначила прогрес у зниженні темпів зростання цін у єврозоні і сказала, що ЄЦБ очікує продовження цього прогресу.

ЄЦБ залишив незмінними всі три ключові процентні ставки за підсумками березневого засідання. Базову ставку за кредитами збережено на рівні 4,5%, ставку за депозитами - на рівні 4%, ставку за маржинальними кредитами - 4,75%.

Пара євро/долар за даними на 8:21 кв торгувалася на рівні $1,0939 порівняно з $1,0941 на закриття попередньої сесії.

Курс фунта до долара становить $1,2851 проти $1,2859 за підсумками торгів у п'ятницю.

Вартість долара в парі з ієною становить 146,95 ієни порівняно з 147,07 ієни за підсумками попередньої сесії.

Пара долар/юань торгується на рівні 7,1853 юаня порівняно з 7,1862 на закриття попередніх торгів.

Споживчі ціни (індекс CPI) в Китаї в лютому зросли на максимальні за 11 місяців 0,7% у річному вираженні, йдеться в опублікованому в суботу звіті Державного статистичного управління (ДСУ) КНР. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачав підйом на 0,3%.

Інфляція в КНР зафіксована вперше за шість місяців, цього разу їй сприяв високий попит у період святкування Нового року за місячним календарем. У січні споживчі ціни в країні опустилися на максимальні більш ніж за 14 років 0,8%.




Просмотров: 97
Другие новости