Компании

все компании

Зеленський заявив Ердогану, що не бачить Росію на Саміті миру у Швейцарії

9 березня 2024 року, 15:30
Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та її партнери не розглядають можливість присутності представників Росії на інавгураційному Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії.

"Сьогодні ми багато говорили про нашу Формулу миру. Я вдячний за підтримку пану президенту. Я поінформував пана президента про підготовку глобального Саміту миру на рівні лідерів, що організовується у Швейцарії, - інавгураційного Саміту миру", - заявив він під час пресконференції з президентом Туреччини у Стамбулі.

За словами Зеленського, "це очевидно, що особлива роль Туреччини заслуговує на те, щоб лідерство вашої держави було виявлено на Саміті миру та у спільній роботі світової більшості для повної реалізації Формули миру".

"Що стосується самого формату інавгураційного Саміту: ми не бачимо представників Росії на цьому Саміті. Ми не бачимо, як можуть запрошувати людей, які все блокують, руйнують і вбивають. Ми хочемо отримати результат. Результат справедливого миру і саме справедливого для України", - сказав президент України.

Тому, зазначив Зеленський, "спочатку цивілізовані країни світу розроблять детальний план і матимуть результат (за підсумками першого Саміту миру - ІФ-У)".

"А вже потім будуть залучати представників Росії - саме тих, хто буде готовий до справедливого миру", - підсумував він.

Раніше під час пресконференції із Зеленським президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина готова прийняти в себе мирний Саміт, але за участю Росії.




Просмотров: 93
Другие новости