Компании

все компании

Ціни на золото досягли рекорду і продовжують зростати

7 березня 2024 року, 15:19
Ціна золота досягла історичного максимуму за підсумками торгів у середу і продовжує підвищуватися.

Котирування квітневих контрактів на нью-йоркській біржі Comex у четвер зросли на 0,3% - до $2163,9 за унцію. Попередні торги вони завершили на рекордній позначці $2158,2 за унцію.

Ралі підтримується ослабленням курсу долара США і зниженням прибутковості держоблігацій, зазначає Trading Economics. Це, зі свого боку, зумовлено надіями на те, що Федеральна резервна система незабаром почне знижувати процентні ставки на тлі погіршення ситуації в економіці країни. У середу глава Федрезерву Джером Пауелл заявив, що, ймовірно, буде доцільно пом'якшити грошово-кредитну політику "в якийсь момент цього року".

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на розмір ставки, трейдери наразі оцінюють у 70% ймовірність її зниження Федрезервом у червні.

"Золото, ймовірно, підніметься вище, оскільки "бичачі" настрої залишаються домінуючими, - вважає незалежний трейдер металами з Нью-Йорка Тай Вонг. - Однак ринку може знадобитися деякий час, щоб переварити коментарі Пауелла, а також побачити п'ятничний звіт про зайнятість".

Експерти очікують, що кількість робочих місць в економіці США в лютому зросла на 200 тис. (після підвищення на 353 тис. попереднього місяця), а безробіття залишилося на позначці 3,7%.

теги: золото



Просмотров: 140
Другие новости