Компании

все компании

Профспілка машиністів поїздів Німеччини оголосила черговий страйк

7 березня 2024 року, 15:37
Профспілка машиністів поїздів Німеччини (GDL) оголосила черговий страйк після невдалих переговорів із представниками основного залізничного оператора країни Deutsche Bahn (DB), повідомляють у четвер західні ЗМІ.

Страйк розпочався в четвер о 02:00 за місцевим часом (03:00 кв) і триватиме 35 годин, до 13:00 п'ятниці (14:00 кв). Вантажні перевезення призупинили ще в середу ввечері. Вони мають відновитися в п'ятницю о 05:00 за місцевим часом (06:00 кв).

Члени профспілки виступають з вимогами підвищити заробітну плату машиністам, водночас скоротивши робочий час з 38 до 35 годин на тиждень.

"Через страйк GDL наразі діють серйозні обмеження на рух поїздів DB", - йдеться в повідомленні залізничного оператора, опублікованому в соцмережі X.

Також у четвер відбудеться страйк співробітників служб безпеки аеропортів Німеччини, ініційований профспілкою Verdi. У зв'язку з його початком аеропорти у Франкфурті та Гамбурзі скасували низку рейсів.

Представники асоціації аеропортів Німеччини ADV заявили, що страйк "завдає шкоди репутації Німеччини як центру бізнесу і туризму". За оцінками асоціації, страйк може порушити плани понад 250 тис. пасажирів.

Крім того, у середу ввечері на заклик Verdi розпочався страйк наземного персоналу повітряних суден національного авіаперевізника Німеччини і найбільшого авіаконцерну Європи Lufthansa. Очікується, що він триватиме до 07:10 ранку суботи (09:10 мск).

У зв'язку з цим Lufthansa оголосила, що буде здійснено лише 10-20% авіарейсів від передбачених розкладом.

Профспілка Verdi вже провела чотири страйки, їхня загальна тривалість становила 145 годин. Verdi вимагає підвищення зарплати на 12,5%, але не менше ніж на 500 євро на місяць, а також додаткової одноразової виплати в розмірі 3 тис. євро для компенсації інфляції.




Просмотров: 115
Другие новости