Компании

все компании

Долар США дешевшає, ієна піднялася до максимуму

7 березня 2024 року, 11:22
Курс долара США знижується щодо основних світових валют.

При цьому курс ієни підскочив до максимуму за місяць на тлі посилення очікувань, що Банк Японії може підвищити процентні ставки за підсумками засідання цього місяця, повідомляє Trading Economics.

Японська економіка демонструє стабільний прогрес у досягненні цільового рівня інфляції 2%, заявила в четвер член ради керівників японського ЦБ Юнко Накагава.

Також інвестори оцінюють виступ глави Федеральної резервної системи Джерома Пауелла. Напередодні він представив у Конгресі традиційний піврічний звіт про грошово-кредитну політику, в якому, зокрема, заявив, що процентні ставки досягли піку. Водночас Пауелл зазначив, що прогрес у русі інфляції в США до цільового рівня ФРС у 2% не гарантований, у зв'язку з цим зниження відсоткових ставок доведеться відкласти доти, доки керівництво американського ЦБ не буде більш упевнене в досягненні своєї мети.

Індекс DXY, що розраховується біржею ICE, який показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, під час торгів знижується на 0,09% і перебуває на мінімумі за останній місяць. Ширший індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 валют, опустився на 0,12%.

Євро торгується вранці в районі $1,0901 порівняно з $1,0899 за підсумками минулої сесії.

Вартість єдиної європейської валюти перебуває зараз у районі 161,99 ієни порівняно зі 162,83 ієни на кінець попереднього торгового дня. Курс долара становить 148,62 ієни проти 149,41 ієни.

Фунт стерлінгів торгується на рівні $1,2733 порівняно з $1,2732 на закриття попередніх торгів. Курс євро залишився на рівні середи - 0,8563 фунта.

теги: долар, ієна



Просмотров: 129
Другие новости