Компании

все компании

Адвокати хочуть акції Tesla на $5,6 млрд за скасування рекордної винагороди Маска

5 березня 2024 року, 17:12
Адвокати акціонерів американської Tesla, які домоглися в січні анулювання рекордного компенсаційного пакета глави автовиробника Ілона Маска, просять присудити їм винагороду за послуги у вигляді акцій компанії на $5,6 млрд, передає Associated Press з посиланням на судові документи.

Такий розмір винагороди виправданий, оскільки юристи працювали понад п'ять років на умовах оплати за результат, вважають вони. У разі програшу вони б не отримали нічого.

Крім того, адвокати просять відшкодувати їм витрати на $1,1 млн.

Суд Делавера наприкінці січня визнав недійсним рішення ради директорів Tesla від 2018 року про надання Маску рекордного для голів публічних компаній компенсаційного пакета на суму до $55,8 млрд.

Як зазначив суд, рада директорів автовиробника не повинна була затверджувати пакет, який є несправедливим по відношенню до акціонерів.

Анулювання винагороди домагалася низка акціонерів Tesla, які називали її надмірною і пролобійованою Маском.

Розмір компенсаційного пакета у 250 разів перевищував медіанний розмір винагороди CEO порівнянних компаній і в 33 рази - наступний за величиною (попередній компенсаційний пакет Маска), зазначалося в рішенні суду.

Таким чином, адвокати акціонерів претендують приблизно на 11% анульованої винагороди Маска. У разі схвалення така виплата, найімовірніше, стане найбільшою у своєму роді, пише AP.




Просмотров: 169
Другие новости