Компании

все компании

Столиця Філіппін стала світовим лідером за темпами зростання цін на елітне житло

4 березня 2024 року, 16:59
Елітне житло в столиці Філіппін, найбільш густонаселеному місті світу Манілі 2023 року подорожчало на 26,3% - максимально серед 100 світових ринків, які відслідковує Knight Frank, пише Mansion Global із посиланням на звіт компанії.

Друге місце за темпами зростання посів лідер попереднього рейтингу - Дубай, де вартість житлової нерухомості класу "люкс" підвищилася на 16%.

На третій сходинці розташувалися Багамські острови з підйомом на 15%, а четверту і п'яту розділили португальський регіон Алгарве і південноафриканський Кейптаун (+12,3%).

Загальносвітові ціни на елітне житло торік зросли на 3,1%, водночас 80 зі 100 ринків, що відслідковуються, уникли спаду.

Серед регіонів світу найкращий результат показав Азіатсько-Тихоокеанський, де люксова нерухомість подорожчала на 3,8%. У Північній, Південній і Центральній Америці зростання становило 3,6%.

Підсумки 2023 року виявилися значно кращими за прогнози економістів на його початок, зазначила у звіті голова напряму міжнародних досліджень ринку житлової нерухомості Knight Frank Кейт Еверетт-Аллен.




Просмотров: 203
Другие новости